Acum citesti
DeFeet EVO Disruptor – șosete proiectate în tunelul aerodinamic

Dacă e vorba de câștiguri marginale, cei de la DeFeet sunt cu siguranță experți, ei îmbunătățind de ani de zile o piesă de echipament ignorată de mulți – șosetele! După cele din fibră de carbon și cele cu fir de lână Golden Orb Spider extrem de rezistent, a venit rândul celor aerodinamice. Și nu doar din vorbe ci cu teste serioase în tunelul aerodinamic!

După ce și alte mărci au lansat șosete aero, Defeet au decis să producă și ei modelul propriu. Au mers pentru asta la tunelul aerodinamic A2 din Mooresville, NC și au solicitat să facă teste pe produsele competiției. Ei spun că EVO Disruptor sunt mai rapide decât orice alt model, iar recent ele s-au dovedit la fel de rapide și în lumea reală!

Pe 8 iulie 2019 ciclistul Julian Alaphillipe de la echipa Deceunick-Quickstep a botezat șosetele EVO Disruptor cu o evadare solitară pentru a câștiga etapa 3 din Turul Franței și a prelua tricoul galben de lider al clasamentului general. În 2018 cicliști Deceunink-Quickstep au purtat șosetele EVO Ventoux spre 74 de victorii în curse profesioniste, dar echipa a văzut că pe piață au apărut modele de șosete aerodinamice și au solicitat DeFeet să producă și ei un model.

”Modelele noastre au câștigat mereu curse mari, dar cicliștii au cerut un model special aerodinamic” spune fondatorul și directorul DeFeet, specialist în șosete Shane Cooper. ”Am decis să nu producem doar un produs similar. Am petrecut peste un an în faza de dezvoltare și am abordat științific subiectul. Am proiectat mai multe siluete ale șosetelor care au introdus mai multe elemente performante cu eficiența dovedită în tunelul aerodinamic”.

Mai mulți tehnicieni DeFeet sunt pasionați de subiectul aerodinamicii și au fost extrem de încântați să aplice principiile în proiectul EVO Disruptor. Rezultatele testului au arătat că majoritatea șosetelor aerodinamice au un beneficiu de aproximativ 4 W față de picioarele goale la pedalat. Noile DeFeet EVO Disruptor oferă însă un avantaj de 8 W, dublând eficiența față de mărcile concurente!

DeFeet au obținut aceste rezultate cu EVO Disruptor folosind striații subtile verticale ce produc mici turbulențe suficiente să ofere o curgere lină a aerului în jurul piciorului și gleznei. Deoarece picioarele se mișcă înainte când ciclistul pedalează, mișcarea de rotație de pedalat crează un efect mai complex decât o simplă piesă ce nu se mișcă pe verticală.

Rezultatele au fost suficient de bune încât DeFeet să înceapă producția șosetelor. Acestea vor fi disponibile începând cu 1 octombrie 2019!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =