Acum citesti
Dublă pentru Ideal Geiger Team la Red Bull Moontime Bike 2013

Red Bull ne-a obișnuit de mult cu evenimente faine și mai ales, de calitate. Moontime Bike-ul anului 2013, aflat la a 2a ediție, nu a făcut excepție de la regulă, oferind spectacol pe cinste tuturor celor prezenți. Iar cei prezenți se pot număra de asemenea printre factorii care au contribuit ca această cursă să fie atât de vie și de captivantă, deoarece au susținut concurenții pe întreg parcursul traseului. Dacă mă gândesc mai bine, aș putea spune că a fost cursa cu cel mai numeros și gălăgios public de până în prezent, ceea ce înseamnă mult pentru concursurile din România. Mai pune în calcul și că 90% din competiție s-a desfășurat pe întuneric și obții rețeta perfectă pentru o cursă antrenantă. Evident, luminile nu le-au lipsit participanților.

logigan_lucian_fr

Trecând de atmosfera superbă, trebuie menționat că a fost o seară de zile mari pentru echipa Ideal Geiger Team, care a reușit să ocupe primele două poziții ale clasamentului, prin Lucian Logigan care conform publicului nu a avut concurență și prin Tudor Oprea, pe locul secund, vizibil satisfăcut de rezultat.

tudor_oprea

Poziția a 3a a fost ocupată de Atilla Madaras, iar revenirea anului, după o lungă absență, i-a aparținut lui Răzvan Jugănaru care a reușit să ocupe un onorabil loc 7. La categoria fetelor, primul loc a fost ocupat de Piringer Beáta Adrienne (Giant), Emese Fodor (Merida NoMad) și Gyurka Zsuzsu (Merida NoMad).

În ciuda faptului că este vorba despre un traseu organizat în București, nivelul de dificultate a fost pe măsura notorietății Red Bull, care impune anumite standarde atunci când vine vorba de competiții. Participanții au avut de parcurs 7 ture, a câte 5 km fiecare, cu o diferență de nivel de 700 de metri. Și pentru că pasajele de urcare și de coborâre au fost scurte dar abrupte, nu au lipsit nici accidentările. Marius Petrache a suferit unul dintre cele mai grave accidente, pe când Alex Stancu a încheiat cursa cu o roată complet descentrată, dar întreg, în urma unei căzături. Arpad Kelemen a abondat după prima tură din cauza stării sale de sănătate, pe când Elisei Miron a abandonat din cauza unei pene de cauciuc. De asemenea și alți participanți au suferit accidentări, necesitând primul ajutor al medicilor prezenți pe traseu.

red_bull_moon_time_bike_2013

Red Bull Moontime Bike a fost un concurs de nivel înalt deoarece a adus pe unii dintre cei mai titrați raceri români la start, iar acest fapt a făcut deliciul publicului dar și al fanilor, care i-au susținut neîntrerupt pe concurenți cu trompete, aplauze și strigăte de încurajare. De fapt, cum spuneam și în introducere: una dintre cele mai captivante curse ale anului.

Fotografii și edit video în cursul zilei de mâine (duminică 20.10.2013).

Dragoș Mitroi
București

Vezi Comentarii (15)
  • O fost mistoc, am fost spectator, speram si la alte editii interesante Red-Bull . Parcul Tineretului ofera senzatii tari romanesti inca din anii ‘ 60 🙂
    Cred ca e cel mai bun loc din Bucuresti pentru astfel de concursuri deoarece are diferente de nivel mari.

  • va dati seama cit de mindru este mosu,tataia rock…pai sa ma dau in asa companie zau ca nu e chiar decolea ! comentam cu prietenii trecuti de 50 ca eu,vorba ceea…cind s-a facut premierea la +40,poftim,uite cu cine ne batem noi la podium…

  • Îmi permiteți sa nu fiu de acord cu: „…În ciuda faptului că este vorba despre un traseu organizat în București, nivelul de dificultate a fost pe măsura notorietății Red Bull, care impune anumite standarde atunci când vine vorba de competiții.”
    Părerea mea: un traseu plictisitor si lipsit de imaginatie! Da, parcul are potentialul trasarii unui parcurs de XC de natura sa tina in priză rideri si spectatori deopotrivă, dar nu a fost folosit la capacitate. Astfel, in loc de ruperile de ritm si virajele pe abrupt specifice mountainbike-ului ne-am putut „bucura” de plat pavat cu dale sau asfalt.

  • @kiks.traseu plictisitor zici? te-ai dat pe el si te-a luat cumva somnul de la monotonia lui ?ia intreaba-i si pe alti concurenti cum e sa urci,cobori,iar urci,iar cobori,curba dreapta si iar o urcare,asta in nici 500m. cam cum crezi ca bate inima si zvicnesc timplele?foarte solicitant ca ruperi de ritm,la maratoane mai ai portiuni unde iti poti trage sufletul,aici,nu prea…sunt de acord ca ar putea fi facut si mai greu trasul,daca te simti ca nu-ti poti pune la lucru tot ce poti da,vino la paltinis la campionatul national xco si sigur o sa fi multumit. pina a ajunge acolo,eu zic sa dai 7-8 ture de tineretului dupa care sa ne zici timpul. dupa ce ne zici asta,vorbim.

  • Sa-ti fie invatatura de minte Kiks, nu mai trai din amintiri. Mountain biking-ul modern se face in parc nu prin munti cum ai tu impresia :-). Sa nu te prind pe la Paltinis pana nu mai dai cateva ture de parc, gasesti tu ceva parc prin Baia Mare. Si mai ai doua ture de parc in plus pentru tupeu :-). Hai, baga!

  • trebuie sa-mi cer scuze,in particular am facut-o deja.am dat cu bita in balta,necunoscind nickname-ul,din vedere stiam omul,am confundat un excelent ciclist cu un pusti ce se da de placere prin parc si ii pare traseul de red bull prea usor. simteam nevoia sa fac cuvenita rectificar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − two =