Acum citesti
Edge Explore 1000, noul GPS de la Garmin pentru cicloturişti, cu funcţie de detectare a accidentelor

garmin-edge-explorer-1000-gps-cycling-computer02-600x400Garmin dă în ultima vreme multă atenţie cicliştilor. După lansarea sistemului Varia se pare că sunt interesaţi de siguranţa cicliştilor, aşa că au introdus funcţia „incident detection” în noul Edge Explore 1000.

Modelul este dedicat celor ce vor să iasă şi să pedaleze pe drumuri fără mult trafic şi să scape de aglomeraţie. Nu există segmente, interfaţa este mai mult bazată pe icoane şi mai intuitivă decât la modelele Edge mai performante. Având ca şi destinatar ciclistul de aventură pe distanţe lungi, acesta acceptă un card SD pentru a putea păstra hărţi mai mari şi mai detaliate. De asemenea, durata de viaţă a bateriei este de 15 ore iar dispozitivul poate funcţiona şi în timp ce este încărcat.

garmin-edge-explorer-1000-gps-cycling-computer01-600x400Noul Edge Explore are multe similarităţi cu modelul Edge 1000, dar elimină din funcţiile de antrenament pentru a simplifica interfaţa. Nu mai are nici posibilitatea de a urmări segmente de Strava sau de a concura cu un partener virtual, dar păstrează măsurarea de putere şi HR. Vine în schimb cu un mod de rutare Round Trip care oferă trei rute diferite pentru distanţa şi direcţia dorită de deplasare şi Live Tracking care permite prietenilor şi familiei să urmărească ciclistul în timp real de pe calculator sau telefon. Explore 1000 se sincronizează cu Garmin Connect oferind funcţia de Instant upload, notificări text şi vocale şi alerte meteo.

garmin-edge-explore-1000-gps-cycling-computer-600x209Funcţia cea mai interesantă de pe Edge Explore este Incident Detection (care va fi probabil introdusă pe mai multe modele în viitor), ce foloseşte un accelerometru pentru a detecta un accident şi va alerta contactele de urgenţă programate în mod automat sau manual în 30 de secunde. Această funcţie poate salva vieţi şi va fi apreciată de familie. Pentru cei ce călătoresc în zone izolate, folosirea acestui sistem alături de cel Varia cu radar poate să le mărească mult gradul de siguranţă.

Fără atenţia acordată părţii de antrenament, ecranul şi butoanele au fost reproiectate. Interfaţa rezultată este mai simplă şi are mai multe la dispoziţie pe ecran, fără prea multe informaţii care să încarce afişajul. În plus, oferă senzaţia că nu eşti niciodată singur. Edge Explore 1000 foloseşte pentru o localizare rapidă atât sateliţii GPS cât şi GLONASS, preţul fiind de 449 USD.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 7 =