Acum citesti
Au început înscrierile la a 4a etapă din Cupa Naţională de Enduro 2019 – Thermal Enduro

Cupa Naţională de Enduro continuă pe 4 august cu a 4a etapă – Thermal Enduro, care va avea loc la Baile 1 Mai, Oradea. Înscrierile sunt deschise. Startul oficial şi locul de adunare va fi la campingul Caii din Vale din localitatea Betfia comuna Sânmartin. Aici se vor face şi înscrierile, premierea, ciorba, brunch-ul etc. şi vă puteţi caza / campa. Alte opţiuni de cazare la pensiuni sau hoteluri găsiţi pe site-ul etapei.

  • Numărul de probe speciale: 6
  • Km PS-uri: 8
  • Km total cursă: 25
  • Numărul de zile de concurs: 1
  • Diferență de nivel: 800m

Programul etapei:

Vineri 2 August

  • Antrenamente libere

Sâmbătă 3 August

  • Antrenamente libere
  • 16:00 – 19:00 Înscrieri sau preluari kituri concurs
  • 19:00 – pumptrack pădurea Baile Felix

Duminică 4 August

  • 9:00 start – primele 3 probe speciale
  • 16:00 start – ultimele 3 probe speciale
  • 20:00 – premierea

Este recomandat ca participanţii să parcurgă cel puţin o dată traseele în regim de antremanet pentru a cunoaşte probele speciale.

De la organizator:

Am inceput constructia acestor trasee in urma cu mai bine de 15 ani. La vremea aceea si inca multi ani dupa, am muncit mai mult singur dintr-o ambitie proprie de a deveni cat mai bun la DH, desi dealul nostru nu are multe legaturi cu DH-ul. Asta aveam. Am inceput cu cateva linii simple si cat mai lungi, cu sectiuni scurte de pedala dar in general fara urcari pe traseu.

In timp aceste trasee au devenit mai „lucrate”. De exemplu traseul Step este unul gen bike park cu multe constructii, switchback-uri, step down, step-up, valuri, kikere etc, asemenator cu acesta fiind si Belodrom. Camber e cel mai scurt si singurul abrupt.

In general am incercat sa folosesc pe cat se poate ce ne-a oferit natura, muncind mult singur era greu sa mut cantitati mari de pamant asa ca m-am folosit mult de relief. Asta se va vedea cel mai bine pe traseul Lizi, un traseu nou.  In rest relieful seamana mult cu cel de la Ciocanu, traseele au lungimi intre 900m si 1.800 km. Deci scurte si la obiect. Avem si sectiuni de viteza dar padurea fiind mai aerisita nu cred ca vor crea probleme riderilor.  Personal, recomand traseele noastre (sau cel putin o mare parte din ele) celor mai incepatori, care experimenteaza cu Enduro si cu datul la vale.

Am hotarat sa impartim ziua de duminica in doua in primul rand din motive logistice legate de cronometrare iar apoi pentru ca nu am vrea sa va dati pe canicula toata ziua. Speram sa va placa si sa aveti o minivacanta placuta!

Pentru acest eveniment am avut mare noroc cu echipa, probabil ne-ati vazut deja la evenimente, Woodfellas Racing Baile Felix compusa din 10-12 juniori cu varsta intre 13-17 ani si trei adulti. Baietii au fost de mare ajutor la retusuri si curatenie. Speram sa preia ei stafeta cat de repede si sa construiasca linii noi pentru batranei…

Va asteptam cu traseele curate, cu apa calda ca sa va inmoaie putin si cu o atitudine relaxata, cam cum am vrea sa fie aceasta etapa. Multumesc!
Fabian Istvan

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + 18 =