Acum citesti
București MTB Race 2018 anunță deschiderea înscrierilor

Aflat la a doua ediție, București MTB Race este un concurs care are loc în capitală, mai precis în Delta Văcărești, pe data de 27 octombrie. Este un eveniment de tip XCO cu un traseu cu o lungime de aproximativ 6 km. Cursa dorește să promoveze Parcul Natural Văcărești ca spatiu de protecție, educație și recreere, la doi pași de centrul Bucureștiului, dar desigur și un stil de viață sănătos, sprijinit prin sport.

Bucuresti MTB Race 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Circuitul de 6 km este amenajat în cadrul Parcul Natural Văcărești, dar și în afara acestuia. Dacă partea din parc este naturală și nu influențează mediul, partea din exterior este amenajată cu mai multe obstacole artificiale, care ridică gradul de dificultate al concursului.

Bucuresti MTB Race 2017 – foto Ana Georgescu

Traseul se va parcurge de 6 ori de cei înscriși la categoriile de vârstă cuprinse între 15 și 40+ ani. Pentru 2018 București MTB Race este și ultima etapă din Cupa Națională de MTB pentru Copii. Cei înscriși la această categorie vor parcurge traseul de 1-2 ori. Pentru ediția 2019, București MTB Race va fi concurs UCI de nivel C2, fiind deja înscris în calendarul oficial internațional.

Pentru a proteja aria naturală Delta Văcărești, la acest concurs locurile sunt limitate la 200 de concurenți pentru cursa mare. Înscrierile au început și se pot face aici.

În 2017 am participat și noi in calitate de parteneri media. Este un concurs excelent, la doi pași de casă, pe care îl recomandăm.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =