București MTB Race 2018 anunță deschiderea înscrierilor

0

Aflat la a doua ediție, București MTB Race este un concurs care are loc în capitală, mai precis în Delta Văcărești, pe data de 27 octombrie. Este un eveniment de tip XCO cu un traseu cu o lungime de aproximativ 6 km. Cursa dorește să promoveze Parcul Natural Văcărești ca spatiu de protecție, educație și recreere, la doi pași de centrul Bucureștiului, dar desigur și un stil de viață sănătos, sprijinit prin sport.

Bucuresti MTB Race 2017 – foto Brindusa Mutoiu

Circuitul de 6 km este amenajat în cadrul Parcul Natural Văcărești, dar și în afara acestuia. Dacă partea din parc este naturală și nu influențează mediul, partea din exterior este amenajată cu mai multe obstacole artificiale, care ridică gradul de dificultate al concursului.

Bucuresti MTB Race 2017 – foto Ana Georgescu

Traseul se va parcurge de 6 ori de cei înscriși la categoriile de vârstă cuprinse între 15 și 40+ ani. Pentru 2018 București MTB Race este și ultima etapă din Cupa Națională de MTB pentru Copii. Cei înscriși la această categorie vor parcurge traseul de 1-2 ori. Pentru ediția 2019, București MTB Race va fi concurs UCI de nivel C2, fiind deja înscris în calendarul oficial internațional.

Pentru a proteja aria naturală Delta Văcărești, la acest concurs locurile sunt limitate la 200 de concurenți pentru cursa mare. Înscrierile au început și se pot face aici.

În 2017 am participat și noi in calitate de parteneri media. Este un concurs excelent, la doi pași de casă, pe care îl recomandăm.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTest – Drag Tundra Comp
Articolul următor160 de biciclete Rocky Mountain model 2019 furate în Canada
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ