Acum citesti
Cupa Naţională de Enduro continuă cu etapa 2 – Ciocanu Enduro

Cupa Naţională Enduro 2019 continuă cu etapa a 2a care va avea loc weekendul următor duminică, pe 9 iunie la Ciocanu Mountain Bike Trails. Probele speciale vor fi marcate şi deschise de sâmbătă pentru antrenamente. Traseele sunt localizate în satul Bughea de Jos, la 6,2 km de Câmpulung Muscel, Argeş. Startul se va da din curtea şcolii din localitate, iar după fiecare specială se va trece prin dreptul race officeului. Deci vei putea să te aprovizionezi fie de la punctul de alimentare fie de la prieteni dacă te aşteaptă acolo.

foto – Vertical Riding Romania

Etapa a 2a, Ciocanu Enduro, este alcătuită din 4 probe speciale care însumează 9 km. Totalul cursei are 26 km şi include tranziţiile. Diferenţa de nivel a zilei este de aproximativ 1.325 m pozitiv şi 1.326 m negativ, potrivit trailforks.com.

Proba specială 1 „XTR Trail” are o lungime de 2,6 km de-a lungul căreia se urcă 42 m şi se coboară 339. Acesta este traseul de viteză, cu o dificultate redusă. Rolul său este să încălzească riderii şi să-i introducă în atmosfera de concurs.

Proba specială 2 „Zee Trail” are o lungime de 2,3 km din care urcare 33 m şi coborâre 272 m. Acesta este un traseu tehnic ce include multa ruperi de ritm şi „rampe spectaculoase”, potrivit organizatorului. De-a lungul PS2 concurenţii vor întâlni zone expuse, cu deschideri largi lângă potecă.

Proba specială 3 „XT Trail” are o lungime de 2,4 km cu 19 m urcare şi 301 m coborâre. Se aseamănă cu PS 2 în sensul că este un traseu tehnic, dar poziţionarea acestuia este într-o zonă împădurită şi foarte frumoasă. Pentru PS3 accesul turiştilor şi spectatorilor este facil.

Proba specială 4 „SLX Trail” are o lungime de 1,9 km din care urcare doar 11 m şi coborâre 236 m. Este cel mai nou traseu construit în zonă. De-a lungul PS4 vei întâlni zone comune cu traseul 2, unde porţiuni rapide şi tehnice alternează cu zone mai line.

„Principala caracteristică a traseelor este fluiditatea lor, făcându-le accesibile pentru orice nivel de pregătire. Totuși, așa cum spune și moto-ul evenimentului, «Cei mai rapizi vor câștiga»”, spune organizatorul.

Înscrierile se fac aici, iar taxa de participare este de 100 lei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 19 =