Acum citesti
Doar 5 zile până la o nouă ediție Rocket Bike Fest

Rocket Bike Fest este concursul de ciclism ce se desfășoară în pădurea Cernica de lângă București. Este un concurs popular care, la fiecare ediție, a strâns la start un număr foarte mare de participanți. Motivul nu este greu de intuit. Este aproape de oraș și este accesibil cicliștilor de orice nivel. Denumirea nu e deloc întâmplătoare. Traseul de concurs este rapid, iar dacă participi vei fi asemenea unei rachete.

Rocket Bike Fest – foto Caius Bololoi

Traseul constă într-o buclă de 6 km alcătuită în cea mai mare parte din potecă și ceva drum forestier. Poteca este virajată cu foarte puține zone drepte. Așadar cu cât mergi mai repede cu atât mai tehnic va fi traseul pentru tine. Diferența de nivel este nesemnificativă însă de-a lungul traseului vei găsi și câteva urcări și coborâri scurte.

Înscrierile se închid vineri 29 septembrie ora 16.

Rocket Bike Fest este un eveniment special întrucât veniturile obținute din taxa de participare sunt donate Asociației Help Autism. Din 2013, când a avut loc prima ediție Rocket Bike Fest, s-au strâns 32.000 euro, bani folosiți pentru continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism.

Rocket Bike Fest este un eveniment pentru întreaga familie. Cu startul în zona Cabanei Cernica AGVPS, evenimentul este perfect pentru un final de săptămână sportiv. Există categorii de concurs pentru toată lumea, dar în special pentru copii:

  • Hobby (50 min) – Traseul în lungime de 6 km va fi parcurs de cât mai multe ori în intervalul de alocat cursei – Start ora 9:00
  • Juniori (50 min) – Categorie pentru cicliști cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani – Start ora 10:30
  • Copii – bicicletă fără pedale – Start ora 11.30
  • Copii – bicicletă cu roți ajutătoare 3-6 ani – Start ora 11.30
  • Copii – bicicletă 2 roți 3-5 ani – Start ora 11.30
  • Copii – bicicletă 2 roți 6-8 ani – cronometrare cu cip timp de 20 min. pe un traseu de 1 km special amenajat pentru ei, in padurea Cernica – Start ora 12:10
  • Copii – bicicletă 2 roți 9-11 ani – cronometrare cu cip timp de 35 min. pe un traseu de 1 km special amenajat pentru ei, în pădurea Cernica – Start ora 12:35
  • Family (2 ture) – Traseul family va avea o lungime de 6 km și va fi parcurs de două ori – Start 13:30

Cu un număr atât de mare de opțiuni pentru copii și cu un traseu potrivit pentru orice nivel de antrenament sau experiență tehnică, Rocket Bike Fest este un concurs care nu trebuie ratat. Este unul din evenimentele finalului de sezon. Așa că profită de ocazie și petrece-l împreună cu întreaga familie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =