Acum citesti
Doar o săptămână până la Buşteni Epic MTB!

Valea Prahovei va găzdui weekendul viitor pe 19 septembrie un nou concurs de mtb ce se va desfăşura pe un traseu complet nou şi cunoscut de puţini ciclişti. Deşi are loc în munţii Baiului concursul nu traversează cunoscutul drum forestier de pe platoul munţilor ci se intersectează cu acesta doar tangenţial într-un singur loc. În rest se urcă pe forestier unde îţi poţi forma un ritm susţinut şi apoi se coboară pe creasta Baiului pe poteci de iarbă şi prin pădure, care îţi vor testa îndemânarea.

Înscrierile sunt deschise şi se pot face completând formularul de aici.

Buşteni Epic este destul de simplu – o urcare puternică, o traversarea pe platou şi o coborâre tehnică, însă toate la un loc îţi vor ocupa întreaga zi şi-ţi vor oferi o experienţă „epică”. Am fost pe traseul de concurs şi putem spune că, dacă şi vremea ţine cu noi, va fi superb.

busteni-epic-2015-11

Se pleacă din Buşteni – Zamora, din zona Castelului Cantacuzino, iar urcarea de 11 km pe drum forestier trebuie să recunoaştem că nu va fi uşoară. Se urca susţinut pe o rampă medie de 10%. Partea bună este însă că se urcă pe forestier larg, nu se vor face ambuteiaje şi îţi poţi forma un ritm pe care să-l susţii până la punctul de alimentare de la km 6 exact când se iese în golul alpin. Însă cea mai bună parte este că odată ajuns sus nu vei mai avea decât coborâre pentru restul zilei!

busteni-epic-2015-03De la punctul de alimentare continuăm în urcare până la km 11 unde vom ajunge şi la altitudinea cea mai mare a traseului, 1850m. De aici începe partea de mijloc a traseului, pedalatul pe platoul munţilor Baiului, pe poteci de iarbă flancat de abrupturi pe ambele părţi ale traseului. Pentru aproape 5 km vei coborî pe aceste drumuri de stâncă şi iarbă pentru ca la km 16 să ajungi din nou la liziera păduri de data asta pentru coborâre.

Partea a 3a a traseului se desfăşoară pe poteci tehnice în coborâre prin pădure. Dacă dispui de ceva experienţă vei putea folosi contrapantele naturale pentru a depăşi concurenţa. Nu rare vor fi situaţiile unde, datorita înclinaţiei mari, mulţi concurenţi vor simţi nevoia să coboare pe lângă bicicletă. Acolo vei avea din nou ocazia să-i depăşeşti dacă şi experienţa îţi permite. În cele din urmă vei intra pe un forestier de bună calitate care îţi va permite viteze „epice” până jos înapoi în Zamora, Buşteni.

busteni-epic-2015-30Buşteni Epic 2015 are loc sâmbătă 19 septembrie cu start la ora 11 din zona Castelului Cantacuzino. Organizatorii au ales această oră întrucât trenul de Bucureşti soseşte în gară la 9, existând astfel suficient timp pentru a ajunge la start şi pentru cei care vin cu trenul.

Bușteni Epic 2015 se bucură de susținerea partenerilor: „Asociația Adevărații Veloprieteni”, Primăria orașului Bușteni, Borsec, Aquatique, Cabana Gura Diham, Pensiunea Classic, Asociația Salvatorilor Montani Dâmbovița, Escapade Adventure Park – Zamora.

Pentru această primă ediţie vor exista doar două categorii de concurs – masculin şi feminin. Premiile vor fi următoarele:

  • Premiul I – la cele două categorii – 500 lei;
  • Premiul II – la cele două categorii – cazare două nopți la Cabana Gura Diham pentru două persoane cu mic dejun inclus și o plimbare cu telecabina la Babele;
  • Premiul III – la cele două categorii – cazare două nopți pentru două persoane la Pensiunea Clasic și o plimbare cu telecabina la Babele.
  • Primii o sută de participanți, care vor termina concursul, vor beneficia de vouchere de 10% reducere la Park Aventura.

Înscrierile sunt deschise şi se pot face accesând formularul de aici.

Taxa de participare este:

– până la data de 13.09.2015 – 35 lei
– în perioada 13.09.2015 – 17.09.2015 – 45 lei
– după 17 septembrie și pe loc (numerar) – 70 lei

Informaţii suplimentare şi Regulamentul competiţiei găsiţi pe site-ul oficial al concursului.

Vezi Comentariu (1)
  • am participat si nu am decat cuvinte de lauda pentru intreaga zi! minunat
    singura intrebare este cum dumnezeu oamenii aceeaia (toti in afara de mine) au reusit sa faca o cursa atat de buna… felicitari pentru munca depusa!
    coborarea a fost epica si mi-a lasat bucurie pentru multe multe zile
    vremea a fost minunata
    organizarea de nota 10
    o zi deosebita inca odata

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 2 =