Acum citesti
Dunav Ultra – o aventură de 670 km, fără asistență din exterior

Dunav Ultra: Teamwork a fost în 2018 la a5a ediție consecutivă, o aventură pe bicicletă ce însumează 670 km, de-a lungul traseului cu același nume. Evenimentul este practic o aventură personală pe bicicletă, care are loc în Bulgaria, de-a lungul Dunării, spre Marea Neagră.

În cadrul acestui eveniment, fiecare participant sau echipă, urmărește propriul țel pentru a termina întreaga distanță, care trebuie parcursă în sub 48 ore, 3 zile, 5 zile sau mai mult. Pentru acest scop fiecare participant trebuie să pedaleze pe traseul prestabilit, pe cont propriu sau în echipă, dar urmând propriul ritm și program.

De-a lungul traseului, evenimentul trece prin 10 puncte de control prestabilite care sunt practic centre cultural-istorice, situri logistice sau naturale amplasate de-a lugul traseului Dunav Ultra. Câteva dintre cele mai interesante au fost: castelul Baba Vida din Vidin, memorialul Hristo Botev din Kozloduy, orașul antic roman Ulpia Oescus, orașul Belene, biserica Sfanta Treime din Svishtov, memorialul „Freedom” din Ruse, fortăreața romană Transmariska din Tutrakan sau memorialul T34 din Silistra.

Provocarea de-a lungul Dunării pe traseul de 670 km a fost apreciată de participanți. Poți citi aici un interviu cu echipa Andreev/Donev care a terminat aventura în doar 38 ore.

Urmând traseul, participanții stabiliesc singuri provocarea personală sau de echipă prin care stabilesc în câte ore sau zile au de gând să ajungă la final în orașul Durankulak de la malul Mării Negre. Dacă participanții reușesc să-și atingă țelul ei vor primi diploma „Dunav Ultra”.

Pentru ediția 2019, înscrierile sunt deja pornite. Poți face asadar o pre-înscriere la Dunav Ultra: Via Pontica 2019, iar în această etapă nu ești obligat la plata înscrierii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 2 =