Acum citesti
Gentlemen’s Race anunță data ediției 2019

Gentlemen’s Race anunță data evenimentului de anul acesta. A 11a ediție va avea loc sâmbătă pe 1 iunie. „Gentlemen’s Race este un tip de cursă relaxată: fără arbitri, fără puncte de control, fără sancțiuni, fără taxă de înscriere, care se bazează pe munca în echipă. Echipele sunt formate din 6 membri şi datorită faptului că nu există categorii, echipele pot fi formate din fete, băieți, tineri şi seniori”, spun organizatorii pe site-ul oficial.

Anul trecut colegul nostru de redacție Dan Mazilu, a participat și el pentru a simți în direct atmosfera din timpul cursei. Mărturisea inițial că nu înțelege rostul concursului, având în vedere că „nu este un concurs”. Însă tocmai faptul că a participat l-a facut să înțeleagă motivul pentru care evenimentul este atât de frumos și trebuie să participi. Povestea aventurii sale o poți citi aici.

În ciuda atmosferei relaxate de la Gentlemen’s Race, evenimentul are totuși câteva reguli clare: se participă doar în echipe de 6 persoane, numărul de echipe este limitat, se consideră că o echipă a terminat cursa doar când toți membrii au ajuns la linia de sosire și există o „taxă de participare” simbolică sub formă de bere.

Pe de altă parte organizatorul are încredere că participanții respectă traseul dat, acesta fiind și motivul pentru care de-a lungul rutei nu există arbitri sau puncte de control. Este motivul pentru care cursei i se spune „Gentlemen’s Race”.

O altă caracteristică a unui eveniment de tip Gentlemen’s Race este ca ruta e ținută secretă până în ultimul moment. Echipele se înscriu fără să știe unde se duc, câți kilometri au de parcurs sau ce diferență de nivel au de urcat. Organizatorii fac public traseul doar cu câteva zile înainte de start, pentru ca participanții să-și poată face aranjamentele pentru cazare.

Ca idee însă traseul nu este ușor. Prima ediție organizată în 2013 a avut 144 km și 1200 m diferență de nivel. Însă de-a lungul anilor provocarea a crescut, ediția a 10a de anul trecut având 205 km și aproape 2500 m urcare. Bicicleta recomandată pentru un Gentlemen’s Race este cursiera. Cu toate astea organizatorul obișnuiește să adauge puțină sare și piper traseului, incluzând și ceva macadam sau drum forestier. Așadar atenție la echipamentul folosit și mai ales la anvelope.

Pentru 2018 locurile au fost limitate la 24 echipe. Dacă nu te grăbești este posibil să nu mai prinzi loc pentru că evenimentul este foarte popular. Cu toate acestea, dacă chiar vrei să participi, te încurajăm să te înscrii pe lista de așteptare. Aproape sigur cineva va renunța la un moment dat. A fost și cazul echipei noastre care a putut participa fiind înscrisă doar pe lista de așteptare. După anunțarea oficială a traseului așteaptă-te să existe echipe care renunță.

Detalii de ultimă oră despre eveniment găsiți pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 2 =