Acum citesti
Metal Enduro revine în 2018

Metal Enduro, concursul de enduro cu opt etape de la Reșița, revine în 2018 în weekendul 6 și 7 octombrie. Concursul are loc de-a lungul a două zile și include nu mai puțin de 8 etape speciale, toate legate între ele cu tranziții care, și acestea trebuiesc parcurse cu un timp limită. În 2018 concursul se află la a 6a ediție.

Petru Verestiuc. Metal Enduro 2017 – foto Corina Dorina

Metal Enduro este unul din cele mai cunoscute și apreciate concursuri de enduro din România. Ce înseamnă enduro? Înseamnă cu mtb-ul la munte și la vale și la deal. Înseamnă esența mtb-ului. Probele speciale de la Metal Enduro sunt tehnice și gândite să nu fie chiar „plimbare în parc”. Dimpotrivă, îți vor solicita la maxim aptitudinile tehnice. Toate probele speciale sunt legate între ele prin drumuri forestiere care pot fi pedalate în ritm mai relaxat deși și acestea dispun de un timp maxim pe care îl ai până ajungi la startul următoarei etape.

În total avem la Resița: 60 km distanță totală de concurs, 17 km de etape speciale, 2700 m diferență de nivel pozitivă și 2250 m diferență de nivel la vale. Metal Enduro este concursul care va stoarce din tine și tehnică și anduranță.

Pentru 2018 Metal Enduro este etapa a 3a în cadrul Cupei Naționale de Enduro. De asemenea, începând cu 2017, concursul se bucură de și mai multă atenție internațională, fiind eveniment Enduro World Series Qualifier. În 2017 am participat și noi și „ne-a plăcut” este puțin spus.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =