MTB Maraton Baia Mare anulează ediția 2018

0

Organizatorii concursului de ciclism din Maramureș, MTB Maraton Baia Mare, anunță anularea ediției cu numărul 12 de anul acesta. Într-o postare pe site-ul oficial al concursului, organizatorii anunță că ediția 2018 nu va mai avea loc.

“Cel mai longeviv maraton de mountain bike din România se relansează din 2019, iar pentru asta, în acest an, este nevoie de un repaus care să permită o regândire totală a MTB Maraton Baia Mare, de la loc de desfășurare până la traseu, categorii și probe.

foto @MTBMaratonBaiaMare

De peste un deceniu, la începutul verii, cicliștii din țară și chiar din străinătate aveau trecut în calendarul competițional maratonul MTB de la Baia Mare. Din păcate, în 2018 concursul va fi pus pe pauză, dar pentru că dorim să păstrăm tradiția plănuim organizarea, în iulie – la o dată care se va anunța pe pagina noastră de Facebook, a unei ture a prieteniei, pe traseul maratonului. De asemenea, cu ocazia zilei de 1 Iunie vom organiza o competiție ciclistă pentru copii, detaliile acesteia urmând să le anunțăm în zilele următoare.

Vrem cu acest prilej și pe tot parcursul anului 2018 să adunăm propuneri și observații de la toți cei care au participat la edițiile precedente ale MTB Maraton Baia Mare, pentru că opiniile acestea sunt cele mai valoroase pentru relansarea concursului în cele mai bune condiții.

Tot pe parcursul anului vom lupta pentru mișcarea ciclistă din Maramureș, pentru întărirea ei și creșterea vizibilității. În ultimii 10 ani am constatat cu regret că ciclismul nu este deloc încurajat nici de autorități, nici de mediul de afaceri. Cu toții știm că pasiunea nu este suficientă pentru a susține pe termen lung un demers de anvergură cum este MTB Maraton Baia Mare.

Anual, media de participare la concurs a fost de 250 de cicliști, iar eforturile organizatorice la o asemenea competiție nu sunt de ignorat. Sunt etape care trebuie parcurse, de la preparativele birocratice de dinainte de competiție până la chestiuni tehnice care se continuă mult după “finish”.

În toți cei 11 ani de existență, MTB Maraton Baia Mare a fost organizat în timpul liber, cu sprijinul voluntarilor și împătimiților de ciclism. Le mulțumim tuturor și pe această cale, admirându-le dăruirea cu care au lucrat fără să aștepte nimic în schimb. Tot cu suportul iubitorilor de MTB vom relansa competiția, iar în acest răstimp sperăm ca și autoritățile locale să vadă cicliștii și să conștientizeze importanța mișcării cicliste de la noi.

Maratonul de ciclism este organizat de Clubul sportiv BoneShaker Cycling Baia Mare, al cărui scop constă în promovarea ciclismului, inclusiv a celui mtb, încurajarea mișcării sportive și a ciclismului în rândul tinerilor; stimularea voluntariatului și a respectului pentru natură, susținerea dezvoltării comunitare și creșterea calității competițiilor sportive de profil.”

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBicheru Cycling anunță Junior Bike Race 2018
Articolul următorNoua cască aero ventilată Limar Air Pro debutează cu Astana în Giro
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ