România prezentă în calendarul UCI 2018 cu 7 curse la mtb

0

Pentru sezonul următor, în România se vor organiza nu mai puțin de 7 curse înscrise în calendarul UCI. Acest lucru crește prestigiul de țară, dar și nivelul ciclismului de la noi întrucât cursele de acest tip devin din ce în ce mai atractive pentru cicliștii străini al căror nivel este, de multe ori, peste nivelul sportivilor autohtoni.

Carpathian MTB Epic 2017. Foto @RidersClub.ro

Cu 7 curse organizate în 2018, România se poziționează printre cele mai prolifice țări din Europa Centrala și de Est. Doar Slovenia și Grecia sunt mai sus, cu 8 curse UCI organizate fiecare. În rest mai avem: Croația 7, Slovacia 6, Serbia 5, Bulgaria 3, iar Ucraina și Ungaria nici unul.

Iată și concursurile:

  • Maratonul Banca Transilvania -Cluj Napoca, 20 Mai. Organizator CS Clujul Pedaleaza
  • Napo CUP XCO, C2- Cluj Napoca, 27 Mai. Organizator CS Clujul Pedaleaza
  • Cetatuia XCO, C2- Iasi, 17 Iunie. Organizator ACS Sportmania RO Iasi
  • MTB Academy CUP, C2- Câmpulung Muscel, 14 Iulie. Organizator ACS MTB Academy
  • Herneacova, C2- Timis, 5 August. Organizator ACS Ciclism Dumbravita
  • Zemeș, C2- Zemes, Bacau- 12 Augusat. Organizator IWHEEL BIKE CLUB si ACTIV MOIUNESTI cu sustinerea Consiliului Local Zemes
  • Carpatian MTB Epic, S2- Cheile Grădiștei –16-19 August. Organizator ACS MPG
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNicolai ION G13 GPI QLFLine – 29 full de trail pe curea
Articolul următorEste Campionul Mondial Loïc Bruni, mai rapid decât alți 400 rideri?
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ