Salzkammergut Trophy 2019 – spre iad și înapoi!

0

“Spre iad și înapoi”, sloganul care definește cel mai mare și mai greu maraton mtb de-o zi din Austria – Salzkammergut Trophy, a devenit sinonim cu aventura supremă, pentru cei care rezistă. 5000 de concurenți, 8 trasee de concurs și peste 7000 m diferență de nivel pentru varianta cea mai lungă, traseul A de 210 km.

Desfășurat anul acesta între 12 și 14 iulie, Salzkammergut Trophy are startul localizat în satul Bad Goisern, Austria Superioara, la 60 km de Salzburg, 277 km de Viena sau 783 km de Arad. Organizatorii promovează acest concurs drept „cel mai greu” și pe bună dreptate dacă ne uităm la cele mai lungi trasee oferite: A 210 km cu 7.119 m diferență de nivel și B 119 km cu 3.848 m. Însă pentru „muritorii de rând”, Salzkammergut Trophy înseamnă mai degrabă celelalte trasee:

  • C 74 km; 2.446 m
  • D 55 km; 1.820 m (All Mountain)
  • E 53 km; 1.543 m
  • F 37 km; 1.114 m
  • G 22 km; 668 m
  • CX 63 km; 2.076 m (Ciclocros)

 

De ce ai participa la acest concurs? Pentru experiența completă, pentru peisajele de vis, pentru curățenia perfectă, pentru civilizația specifica vestului si da, pentru noroiul care nu este ca la noi. Traseele de la Salzkammergut Trophy, desfășurându-se în zone alpine, au loc pe drumuri forestiere sau poteci de munte cu stâncă, pietriș sau pământ nisipos. În caz de ploaie te vei murdări însă bicicleta nu se va împotmoli în lut.

E drept însă că poate fi costisitor să dai o fugă până în Austria doar să te dai pe bicicletă o zi la concurs. Astfel, dacă tot ești acolo, merită să stai cel puțin o săptămână și să ai la tine și bicicleta de șosea.

Dupa concurs, în zilele următoare sau o săptămână înainte de concurs, poți face nenumărate trasee de mtb și cursieră în regiunea turistică Salzkammergut. Este suficient dacă îți spunem atât: Dachstein Mtb Runde – sute de kilometri pe mtb. Mare parte din traseele din aceasta zonă sunt cele întâlnite și la concurs. Așa că de ce nu, poți face o recunoaștere înainte. Partea ce mai bună este că traseele sunt marcate la fața locului cu borne, deci nu ai nevoie nici de hartă nici de GPS pentru a le parcurge.

Sau îți mai putem spune, lacurile Attersee, Wolfgangsee, Mondsee, Irrsee, Wallersee, alte sute de kilometri, de data asta pe cursieră.

Noi am participat de mai multe ori la Salzkamemrgut Trophy, iar experiența am povestit-o în mai multe articole. Ce-ți putem spune cu siguranță este că merită drumul până acolo, în special dacă alegi să-ți petreci velo-vacanța sau concediul acolo.

Taxa de înscriere la Salzkammergut Trophy 2019 variază între 30 și 95 euro în funcție de traseul la care te înscrii și perioada înscrierii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentO’Neal Defender 2.0, o nouă cască de AllMountain/Enduro
Articolul următorWTC au lansat o foaie compatibilă cu noul XTR și o manetă de dropper pentru cursiere
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ