Acum citesti
Start în grup la cursă de downhill. Campionatul Pinnacle Bike – un nou format de concurs

După doi ani de planificări HQ Entities, Inc. anunţă lansarea evenimentului inaugural pentru campionatul Pinnacle Bike Championship din Waterville Valley Resort, New Hampshire, SUA de pe data de 19 şi 20 septembrie 2014. Dispunând de un format de concurs multi-rider complet nou şi un traseu revoluţionar, Pinnacle doreşte să devină cel mai spectaculos concurs de downhill.

max_Waterville_Summer_a_184134

Concursul constă într-un traseu construit manual pe care se vor da seturi de câte 10 downhill-eri în acelaşi timp. Pe munte ei vor coborî o diferenţă de nivel de peste 450m într-un timp de sub 3 minute. Primul care trece linia de sosire evident câştigă. Concurenţii vor naviga un traseu special construit şi care va conţine sărituri de peste 20 m şi dropuri masive de peste 10 m. Concurenţii vor atinge viteze de aproape 100 km/h!

max_Screen_Shot_2014_07_16_at_7.44.51_AM_833912

Poţi participa însă doar dacă eşti invitat în total doar 100 de rideri putând să ia parte. Însă pentru spectatori va fi mult mai bine întrucât întreg traseul este vizibil fiind construit pe pârtii de schi cu vizibilitate excelentă.

Sigur, formatul nu este chiar 100% nou fiind foarte similar cu cel de 4X, Dual sau cu ce se întâmplă la Megavalanche. Însă aici vorbim nu de 2 sau 4 ciclişti care se dau la vale pe un traseu custom ci de 10 care urmează să-şi împingă norocul cu 100 km/h la vale pe pârtia de schi. Una din întrebările care apare este cum vor sări cei 10 (aproape) în acelaşi timp gap-urile şi drop-urile.

Dacă eşti cumva în State în perioada respectivă categoric merită să dai o fugă şi să vezi ce mai pun la cale americanii. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial al evenimentului www.PinnacleChampionship.com.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 3 =