Acum citesti
Transalpin Bike anunță data pentru o nouă ediție a Călătoriei între Cer și Pământ

Asociația Transalpinbike, Societatea Națională a Sării SALROM și Primăria Tg. Ocna anunța data de 2 octombrie 2016, duminică, pentru desfășurarea unei noi ediții a celei mai deosebite curse de mtb din România, Călătorie între Cer și Pământ. Concursul este atât de special întrucât oferă concurenților ocazia de a pedala prin mina de sare și prin tunelurile industriale ale salinei din Târgu Ocna. Este o experiență ce nu trebuie ratată întrucât ai această ocazie doar o singură dată pe an.

foto-cristian-vasile-igu-ro_07 copy

Traseul de concurs este împărțit în două secțiuni principale – partea de outdoor și cea de indoor. Afară, traseul cu o lungime de aproximativ 7 km pornește din piața centrală a orașului, traversează câteva străzi după care intra repede pe drumurile forestiere de pe dealurile ce străjuiesc orașul.

foto mihai denes ccp15 095

Curând se ajunge în cel mai înalt punct al traseului. De aici urmează o coborâre vertiginoasă, poate chiar puțin tehnică pentru unii, ce se desfășoară pe o potecă „ca-n filme”. Apoi se ajunge din nou în oraș, se intră în curtea minei și se accesează tunelurile.

foto-cristian-vasile-igu-ro_11 copy

Partea indoor este alcătuită din coborârea pe tunelurile industriale „unice” după care se va ajunge în zona turistică, salina luminată feeric. Aici dăm o tură după care începem urcarea înapoi la suprafață. În total și în subteran avem aproximativ 7 km. Totalul circuitului este de 14-15 km. Diferența de nivel totală este de aproximativ 527m / tur din care 287m se fac la suprafață și 240m se fac în subteran.

foto george david ccp15 012 foto george david ccp15 001

Particularitatea acestui concurs constă în modul de desfășurare. Se va concura timp de 120 minute, iar câștigătorul, sau câștigătoarea, va fi cel/cea care a făcut cele mai multe ture de 15 km în cele 120 minute.

foto mihai denes ccp15 019

O altă particularitate nemaiîntâlnită în România, și foarte rar în lume, este faptul că traseul de concurs traversează inclusiv clădirea Primăriei din Târgu Ocna, cumva o probă specială în cadrul concursului întrucât suprafața de rulare nu este nici asfalt, nici pietriș și nici pământ, la care se adaugă virajele foarte strânse.

calatorie intre cer si pamant targu ocna 01

Așadar pregătiți-vă calendarul și rezervați weekendul 2 octombrie pentru acest concurs cu adevărat deosebit față de ce mai găsim în România și chiar în lume. Am primit veste de la organizatori că site-ul ediției 2016 va fi online în curând. Veți găsi acolo informații suplimentare și inclusiv pagina de înscrieri.

calatorie intre cer si pamant targu ocna 02

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =