Traseul Călătorie între Cer și Pământ – detalii 2018

0

Concursul de mtb și trail run de la Târgu Ocna, Călătorie între Cer și Pământ, anunță detaliile traseelor de concurs pentru anul acesta. Spre deosebire de edițiile trecute, în 2018 avem în total 4 variante de trasee, trei la alergare și unul pentru ciclism off-road. Concursul are loc în weekendul 29-30 septembrie. Indiferent de proba la care te înscrii, toate traseele vor trece prin subteranele tunelurilor de sub orașul Târgu Ocna, aceasta fiind și atracția principală a concursului.

foto Daniel Colceru

Pentru concursul de mtb, traseul are o lungime de aproximativ 15 km împărțiți aproape egal între suprafață și subteran. Concursul durează 120 minute timp în care concurenții trebuie să pedaleze cât mai multe ture de 15 km. Diferența de nivel per tur este de aproximativ 527 m.

foto George David

Se ia startul din centrul orașului și în doar câțiva kilometri vei ajunge deja la intrarea în tunel. Se coboară la peste 200 m adâncime, se traverseaza mina turistică după care urmează urcarea înapoi la suprafață. Ajuns la lumină vei continua să pedalezi în urcare pe forestierele și potecile din pădurile de lângă oraș, iar spre final începe coborârea care te aduce înapoi în centru. Ajuns aici traversezi și clădirea Primăriei după care pornești în următoarea tură.

foto Daniel Colceru

Pentru alergare pe potecă ai de ales una din cele trei variante de lungime: 10 km, 21 km sau 42 km. Indiferent de distanța aleasă vei beneficia de subteranele concursului. Traseul de alergare dispune și de o extensie suplimentară față de tura de mtb, o porțiune de potecă ce va fi parcursă de concurenți dus și întors.

Înscrierile au pornit, iar până pe data de 21 septembrie se mai poata achita valoarea redusă a taxei de participare.

foto Sorina Teodor
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentScaun de copii Polisport Boodie
Articolul următorTest – șlapi de off-road Gumbies
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ