Acum citesti
Triathlon Challenge Mamaia devine Cupa Europeana Premium

Triathlon Challenge Mamaia este Cupă Europeană Premium – fond de premiere dublu, sportivi de top, puncte în plus pentru clasificarea continentală!

Ediția 2015 a evenimentului sportiv Triathlon Challenge Mamaia se anunță una explozivă prin premiile puse la bătaie, calitatea participanților, locul de desfășurare și mai ales miza europeană. În acest an, triatlonul de la Marea Neagră este Cupă Europeană Premium.

cupa europeana_triathlon challenge mamaiaEvenimentul este cu atât mai important cu cât au loc maximum trei evenimente premium pe an la nivel de continent. În 2015 vor fi doar două cupe premium în Europa – Triathlon Challenge Mamaia și Holten Triathlon, fapt ce plasează ţara noastră în topul ţărilor cu un potenţial enorm de creştere din punct de vedere sportiv şi competiţional. Triathlon Challenge Mamaia este cel mai mare triatlon din Europa de Est și Balcani și este etapa finală (a șasea) din Romanian Triathlon Series.

 De la Cupă Europeană la Cupă Mondială

În 4-6 septembrie, la ediția a VII-a a concursului Triathlon Challenge Mamaia, participanți din peste 20 de ţări se vor lupta pentru un fond de premii dublu față de anul trecut, adică 25.000 de euro! De asemenea, punctajele în clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normală la 400 pentru cupa premium. Avem astfel garanția că la Mamaia se vor întrece unii dintre cei mai buni triatloniști din lume. În lista punctelor ITU, cupa europeană și cupa premium au același număr de puncte pentru câștigător, adică 200 de puncte.

Trichallenge-Mamaia-ETU-2015Cupa Premium este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. Triathlon Challenge a arătat că poate face față provocărilor logistice și de organizare și va demonstra anul acesta că este o competiție demnă de triatloniștii cei mai buni din lume.

Înscrierile sunt în toi pe site-ul european oficial și lista celor înscriși poate fi consultată acolo în orice moment. Până la momentul redactării, erau înscriși peste 70 de băieți și 15 fete. România va fi reprezentată de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.

Alexandru Diaconu (28 de ani) a participat la primul triatlon în 2004, la Timișoara. Competiția lui preferată este IronMan întrucât îl forţează să-și depăşească limitele. Alex este mândru de rezultatele obținute la două competiții: cursa de Ironman din 2009 (locul 19) și Campionatul Mondial de HalfIronman din LasVegas 2011 (locul 13 la categoria de vârstă).

alex diaconu foto oradeanul-comAntoanela Manac (20 de ani) este legitimată la CS Atena Constanța și este campioană națională și balcanică la duatlon, vicecampioană națională la triatlon și a obținut locul 11 la Cupa Europeană de la Alanya. În 2014, a obținut locul 1 la Triathlon Challenge Mamaia, proba sprint.

Antoanela Manac foto Radu-CristiProbele individuale și de echipă

La Triathlon Challenge Mamaia, vă puteți înscrie la proba care vi se potrivește cel mai bine.

Probe individuale

Proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Proba olimpica: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

Ștafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ștafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată 100%. Înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start și finiș la ponton. Chiar dacă la Mamaia participă de obicei mulți sportivi profesioniști, evenimentul de pe Litoral este ideal pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon. Argumentele pentru acest pas sunt multiple: distanța este scurtă și accesibilă, traseul este prietenos, infrastructura este aceeași ca și cea a Cupei Europene, kit-ul de concurs este identic cu cel oferit profesioniștilor, deci începătorii vor fi tratați ca adevărați sportivi.

Mai multe informaţii despre Cupa Europeană Premium, dar şi competiţia de amatori gasiţi pe site-ul evenimentului http://www.trichallenge.ro/.

Ediția a VII-a a competiției Triathlon Challenge Mamaia este susținută de Primăria Municipiului Constanța și Orange România, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon. Partenerul tehnologic este HTC. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic. Partenerii evenimentului sunt: Skoda, Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, Polar, TYR, S-Karp, Regina Maria. Parteneri media: Europa FM şi Gazeta Sporturilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =