Acum citesti
Tură în Natură anunță Miercurea Sibiului – Dobra – Jina Spring Climb ediția a 2a

Prima ediție a acestei curse de cățărare de tip King of the Mountain a fost în 2017. La fel ca anul trecut, traseul va trece prin Valea Sebeşului împreună cu celebra căţărare Dobra – Jina. Pe această căţărare spectaculoasă de 5 km va avea loc un concurs unde va fi desemnat KOM şi QOM. Cei doi castogatori vor primii trofee speciale realizate de DacianaArt.

Organizatorul invită participanții duminică, 27 mai de la ora 11, să ia startul la această cursă cu plecare din Miearcurea Sibiului, în piaţa de lângă Primărie, la o tură mai specială doar pe asfalt, de 70 km. Se poate participa cu orice tip de bicicletă.

Detalii suplimentare găsiți pe evenimentul Facebook.

Cățărarea are 5,1 km și 600 m diferență de nivel cu rampă medie de 8 %. O puteți vizualiza pe Strava aici.

Tura de 70 km pleacă din Miercurea Sibiului Piaţa Centrală, trece prin satele Gârbova şi Câlnic cu biserici fortificate, apoi prin Valea Sebeşului, prin satele tradiţionale Săsciori şi Şugag pentru a ajune la celebra căţărare Dobra Jina.

După ce participanții concurează pe acest segment pentru trofeul QOM şi KOM, se vor vizita satele păstoreşti din Mărginimea Sibiului Jina şi Poiana Sibiului. După care urmează o coborâre cu un peisaj uimitor prin Dobârca până la Miercurea Sibiului.

Traseul circuitului poate fi studiat mai jos.

Evenimentul este legat de conceptul pe care îl aplică asociația Tură în Natură, după modelul celor realizate în Spania sau Franţa în care un grup de priteni participă la o tură cicloturistică, concursul desfășurându-se doar pe cea mai importantă căţărare, în cazul evenimentului de față Dobra-Jina.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 7 =