Acum citesti
Ultimele zile de înscrieri la Maratonul Vinului 2017, ultima șansă de participare

Organizatorii maratonului de la Urlați anunță închiderea înscrierilor joi 11 mai.

Maratonul Vinului are loc anul acesta sâmbătă pe 13 mai și este unul din cele mai longevive concursuri de mtb din România, în 2017 ajungând la a 7a ediție. Concursul are startul și finișul în orașul Urlați, Prahova, iar anul acesta oferă participanților 5 trasee de concurs: 18 km, 36 km, 54 km, 4 km Copii și Tura Family.

foto Traian Olinici – Sports Photographer

Cursa este de tip XCO şi constă în mai multe tururi de aproximativ 18 km. Pe lângă cele două trasee competitive de 36 km (2 ture) şi 54 km (3 ture), ca şi la ediția de anul trecut participanţii pot opta şi pentru a treia variantă: o singură tură de 18 km, fără cronometraj şi fără podium, recomandată cicliştilor mai puţin experimentaţi. Ciclismul este insa un sport pentru toată familia, aşa că si anul acesta va exista turul de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copiilor, părinţilor sau bunicilor.

foto Traian Olinici – Sports Photographer

Maratonul Vinului este însă un eveniment special întrucât organizatorii donează o parte din profitul obţinut Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați. În anul 2016 Fundația Bucuria Ajutorului-Urlați a beneficiat de sprijinul Maratonului Vinului cu suma de 1.100 euro, bani care au fost folosiți la construirea unui teren de fotbal finalizat chiar înainte de Paște. În 2015, Maratonul Vinului a contribuit cu 1600 euro la utilarea noii cantine a centrului, unde zilnic servesc masa cei peste 30 de copii ce provin din familii defavorizate din orașul Urlați. În 2014 donația Maratonul Vinului a constat într-un sistem solar performant de încălzire a apei, în valoare de 2000 euro. Cu acest nou sistem, centrul se bucură acum de o sursă gratuită de energie regenerabilă. Mai mult decât atât, acest sistem funcționează și pe timp de iarnă. Fundația a beneficiat de sprijinul organizatorilor concursului și în 2013, când au fost acoperite o parte din costul instalării unui acoperiș nou pentru centrul său din Urlați.

Așadar nu uitați, înscrierile la Maratonul Vinului 2017 se încheie joi. Grăbește-te pentru a participa la un concurs popular cu efecte secundare foarte benefice comunității locale din Urlați.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − two =