Acum citesti
Fenix aduce motorul electric şi în lumea gravel bike-urilor

fenix-zzyzx-electric-gravel-road-bike-commuter-4Fenix, o companie cunoscută pentru modelele lor de cursieră şi MTB care pot fi demontate şi transportate într-o cutie standard cu avionul, vin cu ceva absolut nou: Zzyzx e un eGravel Bike!!!

Modelul se pronunţă Zee-Zick şi foloseşte un motor Shimano STePS, sistem de iluminat şi componente de top montate pe un cadru din oţel Columbus şi Reynolds fabricat de Ted Wojcik în SUA. Modelul poate transporta două bidoane cu apă şi o geantă cu prindere pe cadru, lucruri utile la turele lungi de aventură. Cadrul acceptă anvelope 700x35c cu aripi complete faţă-spate şi primeşte o lumină spate premium Supernova E3 şi furcă din carbon ENVE GRD cu aripă integrată.

fenix-zzyzx-electric-gravel-road-bike-commuter-2

Transmisia foloseşte un motor STePS special foarte compact, ceea ce permite chainstay-uri scurte de doar 432 mm pentru o manevrabilitate foarte bună. Cadrul este proiectat special pentru a alinia motorul cu axul thru de 12×142 mm şi pentru frâna pe disc.

fenix-zzyzx-electric-gravel-road-bike-commuter-3Bicicleta vine echipată cu sistem de iluminat performant Busch & Muller la preţul de 250 USD sau cu Schmidt Edelux II la 310 USD. Pe ghidon este montată o prindere personalizată K-Edge pentru unitatea de control STePS.

fenix-zzyzx-electric-gravel-road-bike-commuter-1Pentru cei ce doresc un aspect mai curat şi nu au nevoie de bidoane şi spaţiu de depozitare, acestea se pot demonta.

Există mai multe echipări disponibile:

  • Ultegra Di2 / TRP Hylex / Velocity Aileron Comp / Panaracer GravelKing – $4,995
  • Ultegra Di2 R785 / Velocity Aileron Comp / WTB Exposure – $5,395
  • Ultegra Di2 R785 / jante Velocity Aileron pe butuci Hope RS4 Centerlock / Schwalbe G-One – $6,125
  • Dura-Ace Di2 R9170 / jante Velocity Aileron pe butuci Onyx Racing CX / Schwalbe G-One – $7,250

Toate modelele Di2 pot primi în locul componentelor de şosea un sistem XTR Di2 cu o casetă de pinioane mai mare.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina producătorului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − fifteen =