Acum citesti
Festka Scalatore vine din Cehia în ediția limitată Giro

Ultimul model de cursieră ultraușoară din carbon de la marca cehească Festka este Scalatore, iar în onoarea celei de-a 101-a ediție Giro aceasta e disponibilă într-o versiune limitată, doar pe perioada turului: Festka Scalatore Giro Edition!

Ediția limitată Scalatore Giro Edition este de vânzare de vineri, ziua de începere a Giro și va fi disponibilă până la finalul acestuia, pe 27 mai. Scalatore este modelul de top de la Festka cu frâne pe jantă și a fost proiectată pentru a oferi un compromis ideal între greutatea mică și rigiditate. Folosește tuburi din carbon special concepute în Cehia împreună cu producătorul CompoTech, proiecate direct pentru biciclete, un lucru unic în industria ciclismului. Rezultatul este un cadru din tuburi care poate concura direct cu modelele monococă de top atât la greutate cât și la rezistență.

În același timp, acest format permite reglarea rigidității și a performanței după nevoile fiecărui client. De asemenea, Festka oferă geometrie personalizată și tuburi adaptate la valoarea puterii pe greutate a fiecărui ciclist.

Cadrul Scalatore din carbon e foarte ușor, la doar 740 g, având un headtube de 44 mm conic și monobloc PressFit. Modelul cu frână pe jantă are spațiu pentru butuc de 130 mm, dropout-uri din carbon pentru QR clasic și ureche de schimbător din aluminiu demontabilă. Prioritatea fiind greutatea, cadrul și furca au loc doar de anvelope de 25 mm, însă pe noile jante late limitarea e chiar de 23 mm.

Pentru cei ce vor să monteze anvelope mai late sau doresc frâne pe disc, există modelul One care folosește o construcție similară dar are mai multe opțiuni.

Festka a început proiectarea Scalatore Giro Edition cu o vopsea strălucitoare roz care să ofere cadrului aspectul specific Giro. Peste aceasta au fost adăugate detalii subtile cum ar fi linii albe dinamice în interiorul brațelor furcii, patru linii colorate în nuanțele tricourilor din tur pe pipa asortată și motto-ul Amore Infinito adăugat pe chainstay.

Festka oferă bicicletele în trei nivele de finisaj în funcție de dorințele de personalizare ale clientului. Modelul de bază include 5 opțiuni de culoare cu trei scheme. Ediția specială adaugă pentru 1000 Euro design mai elaborat cum ar fi Dazzle sau Pablo. Prime e o opțiune pentru cei ce doresc un design complex personalizat și pentru care prețul nu e o problemă.

Vestea bună e că Scalatore Giro Edition e disponibil la prețul de bază, un lucru excelent având în vedere că e vorba de un cadru ultra-premium. Astfel, cadrul Scalatore costă 6000 Euro cu furcă Rigida LTD și pipă asortate. Pentru încă 400 Euro e disponibilă și o tijă de șa integrată.

Prețul e doar pentru cadru și furcă, e nevoie deci și de restul pieselor. Echiparea preferată pentru Scalatore Giro Edition costă o sumă impresionantă de 13920 Euro. În pachet intră o transmisie Sram Red eTap, roți Lightweight Gipfelsturm, frâne Cane Creek ee, șa Selle Italia SLR C59, greutatea fiind foarte mică, sub normele UCI, fiind nevoie de adăugarea de greutate pentru a participa la curse omologate.

Scalatore Giro Edition vine în 24 de mărimi standard cu geometrie atât de competiție cât și relaxată, în incremente de 1 cm între 50 și 61. Pentru 300 Euro suplimentari se poate opta pentru o geometrie complet personalizată, pentru că fiecare bicicletă e oricum construită la comandă. Cei ce doresc modelul Giro Edition trebuie să se grăbească, comanda trebuie plasată înainte de terminarea turului!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − seven =