Acum citesti
Flat Tire Defender – sistemul antipană preferat al lui Aaron Gwin

După ce a folosit intensiv sistemul Flat Tire Defender, celebrul Aaron Gwin e convins: a descoperit secretul protecției la pană! Acesta este un produs ce vine din Arizona, după ideea unui mare specialist în anvelope, Frank Stacy. La trei ani după lansarea pe piață, inserțiile din spumă produse de acesta au ajuns chiar și pe podiumul Cupei Mondiale iar acum sunt gata de lansarea oficială. Sunt similare în concept cu cele folosite în motocros de ani de zile și constă într-o inserție ovalizată din spumă care este introdusă în interiorul unei anvelope tubeless sau tubeless ready standard. Fiind fabricată dintr-un material ce conține mici celule de cauciuc umflate din fabricație cu aer, inserțiile nu trebuie umflate ca la alte sisteme, sunt simplu de instalat, nu absorb din lichidul antipană și nu își pierd proprietățile de protecție cu timpul.

Chiar dacă Gwin se pare că poate să coboare chiar și fără anvelope pe bicicletă, păstrarea acestora pe roți este mereu o opțiune mai bună. El susține că pe lângă faptul că protejează împotriva penelor, sistemul FTD permite și rularea cu presiune mai mică minimizând afectarea anvelopelor și jantelor. Sistemul este disponibil pentru mai multe dimensiuni de roți și anvelope. Kit-ul include două benzi, două valve și bride pentru instalare. Prețurile încep de la 109,5 USD pentru un set pentru roți de 26 și ajunge la 129,50 USD pentru roți de 29.

Instalarea este destul de simplă, valvele fiind instalate normal, urmând amplasarea benzii de spumă iar apoi montarea anvelopei pe jantă. Nu pare să fie mai dificilă cu mult decât montarea unei anvelope tubeless simple.

Dacă sistemul FTD funcționează așa cum promite, s-ar putea să fie un mare pas înainte pentru MTB-ul extrem.

Notă Freerider.ro: În filmul cu montajul, trucul cu 2 bride ar putea fi util pentru montarea oricăror anvelope mai îndărădnice…

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 5 =