Acum citesti
Florin Vescu a luat startul la Etape du Tour

ISOSTAR e singura marca de nutritie sportiva din Romania care ofera sansa sportivilor romani amatori de a participa gratuit la cele mai importante curse din Europa si le recompenseaza fidelitatea!
Pe 14 iunie, la Sinaia, in cadrul cursei Infernul Muntelui am desemnat marele castigator al provocarii Isostar, Florin Vescu, un clujean pasionat de ciclismul de sosea. A fost una dintre cele mai dificile curse de ciclism de la noi din tara, astfel ca participantii au avut parte de un traseu de-a dreptul surprinzator.
​Am stat de vorba​ cu Florin si ne-a marturisit cum s-a pregatit pentru Etape du Tour, cursa unde a luat startul chiar in acest weekend.

Florin Vescu-Helga Landt
„Gandurile din aceste zile premergatoare sunt greu de exprimat. Astept cu nerabdare startul, astept greul de pe a doua catarare. Astept momentul de euforie pe care sper ca il voi avea, daca totul decurge excelent, pe ultima catarare, cand stiu deja ca se apropie finalul si incep sa fiu constient de ce am realizat.
​E o cursa pentru care nu te poti antrena intr-o luna, poti doar sa mai conturezi putin antrenamentul pe care il ai sau nu, deja :).

​I​mediat ce am aflat ca sunt castigatorul provocarii Isostar, mi-am facut un plan de antrenament pe zile ​avand ca scop imbunatatirea andurantei si atingerea unui varf de forma in ziua cursei.
Antrenamentele au constat in calupuri de 3-4 zile. Zilele 1 si ​2 constau in intervale de forta, fie 2-3 mai lungi, fie 6-7 mai scurte, urmate de 1-2 zile de rulaj (fixarea a ceea ce s-a acumulat in​ primele zile), urmat de 1-2 zile de pauza.
De asemenea, toate celelalte competitii din aceeasta perioada au trecut in plan secund, de exemplu etapa triadei de la Paltinis s-a transformat din obiectiv de sezon, in tura de antrenament.

Ultima saptamana este iarasi foarte importanta, multa odihna, multa hidratare, alimentatie corespunzatoare si cateva ture lejere, 1-2h, de invartit pedalele.
M-am consultat cu colegii din Tura de Noapte, mai experimentati decat mine, am ascultat si sfaturile pretioase venite din partea lui Alex Ciocan, iar concluzia, atat a mea cat si a colegului meu Dan Koblicska, cel care ma va insoti la eveniment, este ca ne va fi greu, dar ne vom stradui sa o ducem la capat. Practic noi vom urca intr-o zi cam cat urcam, cumulat, intr-o saptamana grea de antrenament.​”​

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + sixteen =