Acum citesti
Fox introduce rulmenți pentru prinderea de amortizor și îmbunătățește sistemul FIT4

Fox aduce o noutate importantă în 2020: un kit cu rulmenți 8×30 mm pentru montajul amortizoarelor. Acesta permite ca rotirea în acel punct să se facă mult mai ușor și îmbunătățește funcționarea suspensiei. În comparație cu bucșele standard, Fox spune că acest kit poate reduce frecarea și îmbunătăți funcționarea atât de mult încât e nevoie să fie modificate reglajele de revenire și de compresie la viteză mică pentru a compensa efectul!

Kit-ul cu rulmenți e compatibil cu toate modelele actuale Fox, dar trebuie verificată compatibilitatea cadrului. Fox spune că funcționează perfect cu Santa Cruz, Transition și multe alte mărci, dar o verificare cu producătorulu, magazinul sau cu serviciul clienți Fox e necesară înainte de achiziție.

Sunt disponibile și sculele necesare pentru instalarea și dezinstalarea rulmenților și bineînțeles și instrucțiunile necesare.

Fox a implementat multe îmbunătățiri ale sistemului FIT4 când au lansat noul model al furcii 32 Step Cast, dar acum au prezentat mai multe detalii.

Pe partea de compresie, toate furcile FIT4 2020 folosesc un ax de amortizor de 8 mm. Acesta are o secțiune mai mică și împinge mai puțin ulei prin valva de bază, cu o amortizare mai mică. Astfel noul FIT4 e mai sensibil și păstrează suportul la compresie la viteză mică pe trasee agresive, oferind riderilor posibilitatea să își regleze furca pentru a funcționa mai agil, mai agresiv sau ambele.

Pe partea de rebound au fost implementate ultimele ajustări cum ar fi o valvă cu o deschidere mai mare și o reconfigurare a șaibelor. Noul amortizor FIT4 este mai ușor cu aproximativ 35 g.

Furcile Step Cast folosesc deja noul amortizor FIT4 însă acum toate modelele FOX 2020 32, 34 și 36 cu amortizor FIT4 vor veni cu versiunea nouă.

Cele trei poziții ale amortizării (open, medium și firm) și reglajul extern de revenire la viteză mică se păstrează. Furcile din seria Factory păstrează reglajul suplimentar cu 22 de poziții pentru compresia la viteză joasă în modul Open.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (2)
  • Noutatea referitoare la inlocuirea bucselor cu rulmentii este strict pentru gama FOX. Rulmenti pentru articulatii exita de ani buni, net superiori opertei FOR viitoare (pe piata exista rulmenti pe ace, net superiori tehnic, implementarea cu rulmenti pe ace e superioara, si nu au restricii la latimea prinderii de cadru)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 18 =