Acum citesti
Framed Course Carbon – un CX de top la preț foarte bun

Bicicletele de ciclocros sunt o nișă destul de mică de piață, mai ales de când modelele gravel le-au luat partea de polivalență de care se achită mai bine. Din acest motiv prețurile sunt destul de mari! Dar iată că mai există pe piață și modele de top, din carbon, cu prețuri sub 1500 USD!

Framed Course Carbon pare a fi tot ce ai putea dori de la o bicicletă de competiție de CX: cadru și furcă tapered din carbon high modulus, ax thru la ambele roți, frâne pe disc, transmisie 1x.

Cadrul e construit cu stay-uri depărtate și top tube aplatizat oferind spațiu suficient pentru anvelopele 700x33c Maxxis Mud Wrestler încărcate cu noroi. Cablurile sunt rutate intern prin cadru și furcă iar intrările în cadru au sisteme de blocare pentru cabluri, zgomotele fiind evitate.

Course este disponibilă atât cu transmisii 1x cât și 2x. Monoblocul e BB386 EVO și oferă lățimea necesară stay-urilor pentru un transfer bun de putere și pentru noroi. Deși e o bicicletă de competiție, are două seturi de prinderi pentru suporturi de bidon.

Ambele roți beneficiază de frâne pe disc cu prinderi flat mount, cu disc de 160 mm în față și de 140 mm în spate. Pentru a păstra costurile jos, frânele sunt SRAM BB7 Road mecanice, folosite împreună cu grupul SRAM Rival 11.

Transmisia include un deraior SRAM Rival 1x care ghidează lanțul KMC pe caseta de 11 pinioane SRAM NX 11-42, completat fiind cu un angrenaj FSA Gossamer Cross 386 EVO cu foaie 44t Megatooth. Foaia de 44 pare mare dar e decentă în combinație cu caseta 11-42.

Ghidonul și pipa sunt de la Framed, modelul Cross compact cu pipă de 100 mm și 6 grade, tijă de șa din carbon și șa Selle Italia X1 Flow. Ghidolina este de la FSA.

Roțile standard sunt Alex Draw 2.1 32h cu jante din aluminiu, spițe 2.0 din oțel și butuci Framed cu rulmenți etanși Pub Hubs. Echiparea originală are anvelope Maxxis Mud Wrestler non-tubeless și camere, tot pentru a obține un preț redus.

Există și posibilitatea de upgrade la roțile Framed Pub Carbon pentru cross/gravel. Fabricate manual în atelierele Framed din SUA, roțile Pub Carbon au jante cu profil de 31 mm, tubeless ready, cu o lățime internă de 21 mm.

Jantele au profil asimetric, cu o zonă plată pentru spițe și pentru valva tubeless, neinclusă în pachet. Sunt folosite 28 de spițe și butuci DT Swiss 350 cu ax thru și prindere Centerlock, spițele fiind DT Swiss Competition. Roțile pot fi comandate cu casetă XD, dar altfel ele vin cu casetă normală compatibilă cu pinioanele NX instalate.

Rezultatul e o pereche de roți care cu banda tubeless inclusă cântăresc 1710 g (840/870) și care au prețul separat de 899-999 USD în funcție de opțiuni. Dacă însă bicicleta e comandată direct cu aceste roți, prețul ei e de 2099 USD, ceea ce înseamnă un discount de 300 USD la roți.

Cu roțile originale din aluminiu și anvelopele cu cameră, bicicleta completă mărimea 51 are 8.78 kg.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − seventeen =