Acum citesti
Frânele SRAM Guide primesc etrierii îmbunătățiți S4

2016-SRAM-Guide-RSC-brake-caliper01Nici un an nu a trecut de când SRAM a îmbunătățit frânele fantastice Guide și au creat Guide Ultimate, care are un etrier nou de tip S4 cu gestionare îmbunătățită a căldurii, aerisire mai simplă și performanțe superioare. Acum aproape toate aceste îmbunătățiri au fost aduse și restului de modele din gama Guide.

Modelul Ultimate a primit atunci pistoane din aluminiu, garnituri ale pistoanelor îmbunătățite și mai mult spațiu în jurul plăcuțelor pentru o răcire mai bună. Ultimate au rămas cele mai performante din gamă cu pistoanele din aluminiu cu șanțuri radiale care fixează garnitura de acesta. Restul gamei, respectiv modelele Guide RSC, RS și R vor avea pistoane normale. Dar în rest vor avea aceleași caracteristici cu Ultimate.

2016-SRAM-Guide-S4-calipers-cutaway-and-actual-weights01-600x400Canalele pentru lichid sunt prelucrate direct în corpul etrierului și asigură presiune egală pe ambele părți. Ambele canale pleacă de la intrarea cablului până la orificiul de aerisire pe partea opusă, șansele de a prinde aer pe parcurs fiind minime. Orificiul de aerisire este acum în partea de jos a etrierului și este compatibil Bleeding Edge pentru o aerisire simplă de jos în sus.

2016-SRAM-Guide-RSC-brake-caliper10Garniturile turnate sunt mai bune decât cele decupate deoarece mărimea și forma lor pot fi mai bine controlate și asigură acum o etanșare superioară în jurul pistonului. În imagine garniturile apar puțin curbate pentru că ele sunt introduse sub un unghi cre asigură o mișcare mai bună a pistonului.

2016-SRAM-Guide-S4-calipers-cutaway-and-actual-weights02-600x400Etrierii S4 au zona plăcuțelor mai aerisită, aerul circulând mai bine și oferind răcire superioară.  Pistoanele sunt de 14 și 16 mm.

2016-SRAM-Guide-RSC-brake-caliper02-600x393Nu în ultimul rând plăcuțele primesc o izolație suplimentară din oțel la contactul cu corpul etrierului pentru a minimiza transmiterea căldurii la lichid.

Manetele sunt identice din punct de vedere funcțional, dar sunt fabricate din materiale diferite și au diverse posibilități de reglaj, acestea făcând diferența între modelele RSC, RS și R. Toate primesc însă reglarea poziției. De asemenea, sunt îmbunătățite materialele din care este confecționat sistemul de ajustare a punctului de contact al plăcuțelor.

2016-SRAM-Guide-bleed-block-adapters-and-pad01-600x400Frânele vin la pachet cu distanțierele necesare pentru a bloca pistoanele în timpul aerisirii.

Modelele disponibile și prețul lor le găsiți mai jos:

  • Guide RSC – 224 euro (reglare a poziției manetei și distanței de contact a plăcuțelor, SwingLink, levier pe rulmenți)
  • Guide RS – 168 euro (reglare a poziției, SwingLink, levier pe rulmenți)
  • Guide R – 145 euro (reglare a poziției, DirectLink)

Modelul Ultimate primește piese din titan și vine la pachet cu discurile din două bucăți Centerline-X. Ultimate este deja disponibilă, RSC, RS și R urmând să apară pe piață în luna iunie.

Mai multe informații găsiți pe site-ul producătorului.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − three =