Acum citesti
Furca DT Swiss XRC: 1.1 kg


Când vezi astfel de produse, începi să te întrebi serios unde se va ajunge în următorii 4-5 ani cu greutatea componentelor de bază ale bicicletelor. Dar după cum demonstrează cei de la DT Swiss, viitorul sună bine. Furca XRC este vârful de gamă al producătorului elvețian și reușește să pună pe cântar doar 1.170 de grame.



Dar aici nu este vorba doar despre greutate scăzută ci și despre tehnologia avansată. O specificație pe care n-o vei întâlni cu siguranță la foarte multe furci de pe piață se referă la gâtul furcii și la coroana acesteia, ambele realizate din carbon! Brațele inferioare cât și arch-ul sunt de asemenea realizate din carbon, iar urechile de prindere pentru roată din magneziu.


Poți alege între trei moduri de funcționare, setările pe care le vei face furcii depinzând exclusiv de terenul pe care rulezi: Open mode, climb mode și lock mode. Activând prima funcție vei permite furcii să lucreze liber impreună cu cele două camere de aer (negativă și pozitivă cu o singură valvă care le ajustează pe ambele). Climbe mode-ul îl activezi pe urcări iar lock mode-ul blochează furca, pentru suprafețele de rulare netede.


Modelul DT Swiss XRC Race beneficiază de o cursă de 100 de mm și poate fi echipat cu quick release sau cu thru bolt de 9 mm (față de 5 mm cât are un quick release clasic). Prețul depășește orice imaginație pentru unii potențiali cumpărători: aproximativ 1.200 de euro. Dar ține cont de faptul că aceasta este o furcă doar pentru cursele de Cross Country, unde fiecare gram contează. Iar în această situație DT Swiss XRC Race chiar capătă sens.


Informații extra pe dtswiss.com.


via DT SWISS


Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 13 =