Acum citesti
G271 Challenger: o bicicletă ca odinioară

Pe lângă faptul că denumirea de Challenger îmi amintește invetabil de muscle car-ul american, lansat în 1959, această bicicletă vine cu un avantaj de necontestat: un retro bike pe măsura numelui pe care-l poartă!

g271_challenger_1fr

Ceea ce o face și mai specială este construcția cadrului, realizat din CrMo 4130 și care nu este vreo replică ci creația proprie a celor de la Garage 271, companie cu sediul în Germania. Poziția amintește de bicicletele utilizate cu ani în urmă, iar în acest sens, cei de la G271 au montat un ghidon orientat către ciclist, o șa din piele 100% cu arcuri, o manetă de frână cu o pârghie foarte lungă și un sistem de transmisie single speed, cu brațe ale angrenajului care provin parcă de acum 50 de ani. Unghiurile cadrului și al furcii sunt de asemenea argumente puternice pentru a susține imaginea retro a lui Challenger.

g271_challenger_2

În butucul de spate Sturmey Archer sunt ascunse două viteze, care te pot propulsa ceva mai repede, dacă este cazul. Bicicleta cântărește 13.8 kg, este disponibilăp cu cadru de 530 sau 580 de mm și este oferită pentru 1.099 euro. Un preț decent pentru o bicicletă cu o imagine atât de reușită și cu un cadru hand made.

Detalii pe garage271.de.

via Garage271

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =