Acum citesti
Gazelle deschide cea mai moderna fabrica de biciclete din lume

Gazelle a oferit un tur exclusiv presei olandeze saptamana trecuta pentru a vizita noua fabrica din orasul Dieren din Olanda. Noul Gazelle Innovation and Production Center a fost de asemenea vizitat, deschiderea oficiala fiind anuntata in septembrie 2015.

Gazelle-1-560x373„Gazelle este liderul de piata pentru biciclete electrice in Olanda. Scopul nostru este sa extindem acest rol dincolo de granitele tarii,” a spus Jaap Merkus, Managing Director al Royal Dutch Gazelle. „Ambitia noastra este aceea de a deveni un lider mondial in biciclete electrice premium si solutii de conectare precum telefoane si ceasuri inteligente care sa mearga cu acestea.”

Gazelle-2-560x373Ultramodernul Gazelle Production & Innovation Center joaca un rol cheie in scopul companiei. Tehnologia de ultima ora pentru biciclete electrice si marketingul inovatiei, designul si metodele de productie sunt combinate cu atentia pentru mediu si bunastarea angajatilor, pentru rezultate performante.

Gazelle-3-278x420Gazelle a construit biciclete de 123 de ani in Dieren, iar pe parcursul anilor fabrica s-a extins putin. Directorul olandez, Merkus, a declarat: „Am decis sa reinnoim fabrica de aceasta data mult mai radical. Cladirea caracteristica monumentala din 1912 a fost restaurata la gloria ei de odinioara, dar pentru restul am construit o cladire de productie complet noua. Cu toata lipsa de modestie, am construit cea mai moderna fabrica de biciclete din lume.”

Gazelle-4-560x373Alaturi de cele mai moderne dotari tehnice, noua fabrica este si o capodopera arhitecturala, prin legatura creata intre istorie si era moderna. Constructorii au pastrat zidul original al cladirii construite in 1902 in Dieren, dar si o parte a cladirii fostei vopsitorii, care dateaza din 1860. Cladirea principala datand din 1912 a fost conectata cu noua si spatioasa linie de asamblare, prin aripa care gazduieste restaurantul companiei.

Gazelle-9-560x373Fabrica olandeza aduce ca noutate si un nou proces de asamblare, care se bazeaza pe eficientizarea folosirii materialelor, astfel ca intregul proces de productie a unei biciclete dureaza acum 48 de ore.

Gazelle-8Aceasta are integrata si tehnologia necesara pentru design si tiparire 3D. Designerii de la Innovation Center au la dispozitie un impresionant ecran Full HD de 2,5 metri. Designurile 3D ale bicicletelor sunt aratate in marime real si pot fi evaluate pe baza calibrarii culorilor cat mai aproape de realitate. Noile parti abia create sau prototipurile pot fi apoi construite rapid prin tiparire 3D.

Gazelle-7-560x373Gazelle produce biciclete inca din 1892. La 119 ani de la infiintare Gazelle a ajuns la o productie anuala de 350.000 de biciclete. Odata cu sarbatorirea a o suta de ani, compania olandeza a primit titlul de companie regala din partea printesei Margriet, devenind Royal Dutch Gazelle.

Gazelle-11-560x373Deviza Gazelle este “Feel like cycling!”, lucru pe care olandezii il realizeaza prin crearea de biciclete de cea mai buna calitate care asigura cel mai confortabil mers pe bicicleta si cu un design simplu si robust.

Gazelle-13-560x373Anul 2005 a marcat producerea primei biciclete electrice in fabrica celor de la Gazelle, iar in 2009 modelul Chamonix Innergy a castigat titul de “Cea mai buna bicicleta olandeza a anului”.

Gazelle-14-560x373De atunci bicicletele electrice Gazelle sunt unele dintre cele mai vandute pe acest segment, devenind liderul de piata pentru bicicletele electrice in Olanda.

via Biciclop

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 7 =