Acum citesti
Antrenamentul de iarnă în Alanya, Turcia – traseele de rulaj

Nu mai este mult până când echipele românești pleacă în afara țării pentru a începe cantonamentele și antrenamentele de iarnă. Deși locațiile sunt multiple și includ destinații precum Tenerife sau Mallorca, tradiția ne spune că stațiunea Alanya din Turcia este una dintre cele mai căutate, fiind alegerea echipelor precum Dinamo – BikeXpert Racing Team, CSA Steaua Cycling Team și NoMad Merida CST.

Echipele apelează la Velo Alanya o agenție de turism specializată în organizarea logisticii cantonementelelor echipelor. Agenția facilitează tot, de la transfer de la aeroport la hotel, la toate serviciile de la hotel. De asemenea, prețurile de la hotelurile incluse în acest program sunt speciale pentru grupurile venite la antrenament. Transportul cu avionul este iarăși o facilitate pe care o oferă Turkish Airlines de data asta, în sensul că transportul bicicletei este gratuit. La ultima verificare, prețul unui bilet dus-întors era 169 euro. Pentru anul acesta perioada de cantonament anunțată este 20 februarie – 4 martie.

La fața locului posibilitatile de antrenament sunt multiple. De la traseele direcționate spre munte, cu diferență de nivel, la cele organizate pe coasta de sud a Turciei, de-a lungul mării Meditarane. Ține cont de faptul că în această perioadă de iarnă, temperatura de pe coasta de sud a Turciei este în medie de 17 grade, ideală pentru bicicletă.

Una din opțiuni este traseul de 130 km ce poate fi scurtat la 60 km, dacă grupul simte că nu se poate mai mult. Tura începe chiar din fața hotelului și pleacă spre sud-est, spre Alanya. Este un traseu de tip dus-întors și care ofera o diferență mică de nivel, de 511 m pentru varianta lungă și 253 m varianta scurtă. Este un traseu de rulaj, menirea acestuia fiind revenirea sau sedimentarea antrenamentelor de putere și intervale din zilele anterioare. Traseele în format GPX le poți downloada de aici.

Varianta scurtă se oprește la marginea stațiunii Alanya de unde face cale-întoarsă. Varianta lungă continuă și include o cățărare de final, pornind de la nivelul mării și ajungând la aproximativ 100 m altitudine. Cățătarea durază 7 km, are o rampă medie de 2% cu un maxim de 6% și se face în aproximativ 30 minute.

La hotelurile unde sunt cazate echipele, vei avea inclus în prețul plătit, pe lângă toate mesele zilei, toate celelalte servicii cum ar fi saună, piscină, masaj, spălatul hainelor sau al bicicletei, antrenament indoor în caz de vreme urâtă etc.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 8 =