Acum citesti
Austriecii deschid balul Turului Ținutului Secuiesc 2012

Cea de-a 6-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc 2012 a debutat cu o festivitatea de deschidere desfăşurată lângă Biserica Franciscană din Şumuleu-Ciuc. La ediţia din acest an al Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc au fost înscrişi douăzeci de echipe, şi în total 135 de ciclişti din 17 ţări. Victoria în prima etapă a revenit formației austriece RC Arbö Wels Gourmetfein.

În numele gazdelor primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán a declarat: „Sper că acest concurs va fi o bună pregătire pentru rutierul nostru Novak Carol Eduard, care va participa la Jocurile Paralimpice la Londra”.

Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc a debutat ieri cu contratimpul pe echipe. Startul primei etape a fost în Miercurea Ciuc, iar sosirea pe Pasul Ghimeş, traseul însumând 22 de kilometri. Cei mai rapizi au fost austreicii de la RC Arbö Wels Gourmetfein, urmați la doar patru zecimi de secundă, practic nici o jumătate de roată, de nemţii de la LKT-Team Brandenburg şi de echipa ucraineană ISD-Lampre.

Cea mai bine clasată formație din România a fost echipa Tuşnad Cycling Team, care a sosit pe locul 5, la o distanţă de 50 de secunde după câştigători. Ciucanii au avut partea lor de ghinion, după satul Frumoasa rutierul croat Matja Kvasina având o pană, ceea ce a costat echipa circa un minut, timpul necesar schimbării roţii ciclistului.

După prima etapă tricoul albastru pentru liderul clasamentului general „Tuşnad” va fi purtat de Eibegger Markus, tricoul roşu-negru pentru cel mai bun sprinter „Harborsz” va fi purtat de Ricardo Zoidl, tricoul galben pentru cel mai bun căţărător „Csíkszereda” va fi purtat de Stefan Rucker, iar tricoul verde pentru cel mai bun rutier sub 23 ani „Fenestela 68” va fi purtat de Grobschartner Felix. Rutierii care vineri vor purta tricourile distinctive sunt toți de la echipa RC Arbo Wels Gourmetfein.

Astăzi urmează cea de-a doua etapă, care va însuma 167 de kilometri, o cățărare de categoria B și 3 sprinturi intermediare.

Clasament prima etapa

Clasament general

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 3 =