Acum citesti
Bike-sharing ca răspuns la sărăcie și obezitate

Imaginea proiectată de SUA nu te-ar duce în mod normal cu gândul la probleme sociale și de sănătate generală, dar cert este că laptele și mierea se cam termină și acolo. În confirmarea acestui fapt vine decizia autorităților locale din Boston, care, având inclusă obezitatea pe lista bolilor, permit cabinetelor medicale să elibereze subvenții pentru abonamentul de bike-sharing. Cu alte cuvinte, dacă nu îți permiți medicamente de slăbit și mai vrei să economisești și ceva bani cu transportul, ai la îndemână bicicleta.

boston

Sistemul de bike-sharing Hubway se bucură de un succes modest în Boston, în ciuda abonamentului anual relativ accesibil de 85$. Poate că și acest lucru a stat la baza deciziei autorităților locale de a extinde lista posibililor utilizatori, dar la fel de important este și faptul că s-a pus în tandem cu combaterea obezității.

În același timp totuși, inițiativa poate fi privită și ca o măsură socială destinată categoriilor sociale mai joase, pentru care subvenția privind programul de bike-sharing înseamnă plata unui abonament anual de 5$, reducere oferită vor avea doar persoanele peste 16 ani care sunt înregistrate pentru ajutor social. Astfel, e greu de trecut cu vederea subtilul mesaj al autorităților americane, tranșant și pe undeva ironic, care planează printre rândurile situației: „nu e vina noastră că te-ai îngrășat și nici nu-ți dăm bani să te tratezi, dar îți putem oferi o bicicletă ca să faci mișcare”.

Sursa

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =