Acum citesti
Boomerang CycloTrac îți arată unde este bicicleta în caz de furt

Anul acesta s-au furat biciclete mai rău ca niciodată. Inclusiv subsemnatului i s-au substras trei biciclete (da, 3 dintr-un foc) în primăvară. Există câteva sisteme de monitorizare prin GSM/GPS însă majoritatea sunt “chinezării” în care nu poți avea încredere prea mare.

Boomerang CycloTrac este un dispozitiv electronic care promite să monitorizeze locația bicicletei în timp real. Compania este americană însă sistemul funcționează și în Europa.

Boomerang se instalează pe exteriorul bicicletei și, față de sistemele ascuse în cadru sau tija de șa, are câteva avantaje. Spre exemplu simplul fapt că sistemul este vizibil poate descuraja hoții care caută să fure biciclete ușor de sustras. De asemenea, fiind la exteriorul cadrului, semnalul gsm și gps va fi mai ușor recepționat. Nu în ultimul rând, reîncărcarea se va face mult mai ușor decât dacă ar trebui să-l scoți din cadru cu ocazia fiecărei încărcări. O reîncărcare durează 4-6 ore, iar autonomia este de 10 ore, când bicicleta este în mișcare sau 3-4 luni când Boomerang este în „sleep mode”.

Boomerang CycloTrac se instalează pe cadrul bicicletei în spațiul rezervat suportului bidonului de apă. Poți în continuare să instalezi și suportul pentru că șuruburile care vin cu produsul sunt suficient de lungi. Aceste șuruburi au un cap special și nu pot fi deșurubate decât cu șurubelnița specială Boomerang care vine în pachet.

În momentul când bicicleta este mișcată, o alarmă va suna și în același timp vei primi pe telefon un SMS. Senzorul GPS este activat, iar urmăriera va începe. Sistemul comunică în permanență cu telefonul tău via GSM. Deci este important să existe semnal GSM în zona respectivă pentru ca informațiile GPS să fie trimise spre tine.

În plus față de informațiile privind localizarea bicicletei, aplicația Boomerang CycloTrac îți oferă și informații suplimentare despre caloriile consumate în timpul pedalatului, cât carbon ai economisit pedalând, câtă benzină sau motorina nu ai consumat, distanța parcursă, diferența de nivel acumulată și numărul de drumuri făcute.

Dispozitivul cântărește 142g și are prețul de 155$ la care se adaugă un abonament trimestrial de 14,97$ pentru partea de software și management al informațiilor. Pentru livrare în România se mai adaugă o taxă poștală de 24,99$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + thirteen =