Acum citesti
Ciclistul olandez care a păcălit moartea de două ori în 2014

Cele două avioane ale Malaysia Airlines prăbușite anul acesta, unul dispărut în Oceanul Indian și altul doborât în zona de conflict din Ucraina, au fost două tragedii notabile cărora ar fi imposibil să le găsim un alt aspect în afara celor negative. Totuși, de acestea se leagă povestea unui ciclist olandez care a ratat la mustață, fără să știe, întâlnirea cu moartea.

dejonge

Maarten de Jonge concurează pentru echipa malaeziană Teregganu, dar nu este stabilit permanent în respectiva țară, făcând adesea drumul Amsterdam-Kuala Lumpur. Și pentru că transportul său și al bicicletei și bagajelor aferente costă ceva, olandezul a devenit un bun cunoscător al politicilor de schimbare a biletelor în ultimul moment, adesea cu scopul de a-l alege pe cel mai convenabil ca preț.

Astfel,  în luna martie, de Jonge urma să participe la Turul Taiwanului, iar zborul său urma ruta Kuala Lumpur-Beijing-Taipei. În ultimul moment, el a găsit un zbor direct Kuala Lumpur-Taipei și l-a luat pe acela, din motive de confort. S-a dovedit mai târziu că zborul la care renunțase, cel cu escală la Beijing, a fost fost avionul MH370 al Malaysia Airlines care s-a rătăcit deasupra Oceanului Indian, cu consecințele deja cunoscute.

Săptămâna trecută, de Jonge își cumpărase bilet pentru cursa directă Kuala Lumpur-Amsterdam, dar când a ajuns în aeroport și-a dat seama că luând un zbor cu escală la Frankfurt, va economisi o sumă considerabilă. Așadar, și-a schimbat biletul încă o dată și încă o dată a dat dovadă de un instinct ieșit din comun, căci zborul inițial a fost MH17, cel doborât deasupra Ucrainei.

Și ce are de spus în urma celor petrecute? „Sunt bucuros că am scăpat cu viață, însă povestea mea nu se poate compara cu durerea pe care rudele victimelor o simt acum”.

Sursa

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =