Acum citesti
Cicloturism, joc și legende la Dobrovăț

Inițiativa celor de la ProBikeAddiction continuă, ieșenii încercând să le demonstreze concitadinilor lor potențialul pe care respectiva parte a Moldovei îl are prin organizarea unei ture cicloturistice pentru familii duminica trecută.

probike

“Când vezi 14 copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani pregătiți să meargă 3 kilometri, sau chiar 6, pe biciclete parcă îți crește inima. Asta înseamnă că sunt părinți care pun accent pe mișcare în aer liber și care își încurajează copiii să descopere locuri și activități noi. Pentru asta nu putem decât să ne bucurăm”, a declarat Ioana Popa, co-fondator ProBikeAddiction.

Ioana continuă descrierea cursului evenimentelor: „După traseul plat, special gândit pentru a fi dus la bun sfârșit de copii, ne-au așteptat căpșuni dulci și joaca, în margine de pădure. Am învățat să confecționăm și să ridicăm zmee colorate. Adulții și copii deopotrivă s-au întrecut în a ridica zmeele cât mai sus, timp în care bicicletele se odihneau pe iarbă. Alături, tumultul pârâului a fost tulburat de pietrele aruncate de copii și tătici. Seamănă ieșirea noastră cu multe amintiri pe care le avem și noi din copilărie și ne bucurăm că putem oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber. Într-o societate în care informația circulă cu repeziciune, întoarcerea la jocuri de odinioară poate oferi satisfacții mari. Ne bucură participarea numeroasă și promitem că vom mai organiza ture de cicloturism în familie”, a completat Ioana Popa.

Dupa ce cei trei kilometri au fost parcursi inapoi catre punctul de intalnire, copiii si parintii au vizitat Manstirea Dobrovat, ultima ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare. Tura de cicloturism pentru familie face parte dintr-un program integrat gandit de ProBikeAddiction de promovare a mersului pe bicicleta si a valorilor traditionale, culturale si istorice romanesti, adunate sub indemnul Descopera Romania pe bicicleta!

O galerie foto cuprinzătoare poate fi găsită pe pagina de facebook a ProBikeAddiction.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − five =