Acum citesti
Conștientizarea pericolelor pentru bicicliști printr-o simulare de accident la Sibiu

Vinerea trecută, Asociaţia Tură în Natură a desfășurat a doua acțiune în cadrul campaniei ”Respect pentru Bicicliști” care a constat în simularea unui accident auto în care a fost implicat un biciclist. Acțiunea, ce face parte din proiectul ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin Programul Fondul ONG, a fost desfăşurată în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, parteneri în cadrul proiectului. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a acordat un sprijin important prin trimiterea unui echipaj SMURD și unul al Ambulanței pentru a acorda primul ajutor biciclistului accidentat.

sibiu

Simularea accidentului a avut loc pe pista de biciclete dintre magazinul Dumbrava şi Teatrul Radu Stanca. Biciclistul de 16 ani, a simulat o căzătură cauzată de deschiderea bruscă a portierei unei maşini parcate pe pista de biciclete. Aceasta este o situație des întâlnită pe străzile orașului nostru în care atât șoferul cât și pasagerul din dreapta nu se asigura atunci când în zonă se află o pistă de biciclete. Acest lucru duce de foarte multe ori la accidente în care biciclistul poate suferi răni mai ușoare sau mai grave.

La finalul acțiunii membrii Tură în Natură alături de cei ai Serviciului Rutier au atras atenția publicului prezent despre pericolele la care sunt supuși bicicliștii și au fost împărţiţi fluturaşi cu reguli simple pe care şoferii ar trebui să le respecte pentru a evita accidentarea bicicliştilor. În această acţiune au fost informate peste 50 de persoane, care au fost martori la eveniment.

Simularea a fost filmată cu mai multe camere din locuri diferite, inclusiv o cameră montată pe ghidonul biciclistului. Ulterior simulării bucăţile filmate vor fi montate şi va rezulta un film scurt ce va fi postat atât pe site-ul cât şi pe pagina de facebook ale asociaţiei. Filmul va fi prezentat atât în cadrul campaniei ”Biciclist în trafic” care se va desfășura în şcolile şi liceele sibiene cât şi în şcolile de şoferi din orașul nostru. Scopul acestei acțiuni îl reprezintă conștientizarea publicului sibian, martori ai evenimentului și nu numai, de riscurile pe care le reprezintă necunoașterea regulilor de circulație pe pistele de biciclete, în special de către șoferi.

Sursa: http://www.turainnatura.ro

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =