Acum citesti
Controlul dispozitivelor externe cu ajutorul manetelor Shimano Dura-Ace Di2

Shimano vine cu o nouă dezvoltare a sistemelor sale de schimbare electronică a vitezelor, după ce a modificat manetele Dura-Ace Di2 dotate cu unitatea fără fir D-Fly. Producătorul japonez anunță că manetele dotate cu unitatea în cauză, SW-EWW01, pot acum, mulțumită unei actualizări de software, să controleze afișajul informațiilor de pe diferitele dispozitive externe, precum ciclocomputerele, prin simpla apăsare a butonului aflat sub manșonul acestora.

shimano

Shimano nu se află la primul episod de acest fel, în care conferă utilizatorului capacitatea de a controla afișajul ciclocomputerului printr-un buton aflat în manetă. Pentru cei care își mai amintesc, compania niponă a dezvoltat acum mulți ani sistemul propriu Flight Deck, conectat la trenul de rulare, care indica de la viteza curentă până la raportul de viteză pe care rulai.

Practic, și noul sistem reprezintă tot un fel de Flight Deck, doar că fără fir și destinat momentan doar setului electronic Dura-Ace Di2, deși năravurile moderne ale producătorilor indică spre o coborâre către eșaloanele inferioare a tehnologiei dacă aceasta se va dovedi eficientă. Momentan, nu se precizează cu ce dispozitive electronice externe este compatibil, prin urmare îndrăznim să presupunem că cu niciunul, cel puțin în această clipă, așa că vom ține sub observație evoluția acestei dezvoltări.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + thirteen =