Acum citesti
Fat Bike Mania – anvelopele de vară

Ne apropiem cu paşi repezi de sezonul cald, ca atare mă gândeam să vă împărtăşesc cate ceva din experienţa mea legată de anvelopele fat bike folosite în această perioadă a anului.

Concret, cauciucurile despre care doresc sa vă vorbesc sunt testate de mine pe diferite tipuri de teren (asfalt, poteci, nisip, noroi) lăsându-mi o impresie foarte bună. Acestea sunt: Vee Rubber Speedster, Surly Knard şi Surly Nate.

anvelope fat bike de vara 01

Vee Rubber Speedster 26’x3,5′

Aceste cauciucuri le-am achiziţionat din nevoia de a le rula pe traseele din turele mixte (şosea şi offroad) în care predomina asfaltul, acestea având cea mai mică rezistenţă la rulare, dar totodată aderenţă datorită profilului mărunt şi adânc şi o greutate mică (în raport cu cele destinate zăpezii) aprox. 1000 gr în funcţie de TPI.

anvelope fat bike de vara 02

Pe offroad pot spune că s-au descurcat bine cu menţiunea că zonele cu noroi abundent nu sunt punctul lor forte.

Preţul de achiziţie la aceea vreme a fost de aproximativ 70 euro fiind cumpărate de pe site-ul ON ONE.

Surly Knard 26’x3.8′ sau 26’x3′

Acestea sunt gumele pe care le-am folosit cel mai mult şi cu cea mai mare plăcere pot spune, pentru că s-au comportat excelent pe absolut toate suprafeţele de teren (mai puţin zăpadă). Dispun de o flexibilitate deosebită, sunt foarte uşoare (800gr) şi convertibile tubeless. Am folosit varianta de 3′ lăţime pe un set de jante mai înguste şi mai uşoare obţinând o greutate per roată foarte bună. Nici plajele cu nisip din Lunca Timişului nu le-au putut veni de hac, având tracţiunea şi controlul la modul superlativ.

anvelope fat bike de vara 03

Acestea le-am cumpărat de pe Bike24 şi au costat aproximativ 100 euro.

Surly Nate 26’x3.8′

Surly Nate au fost o achiziţie exclusiv pentru turele offroad din zonele împădurite cu multă umbră unde noroiul e la loc de cinste, iar coborârile sunt adevărate patinoare cu noroi. Cu un profil rar şi foarte agresiv acestea au o excelentă aderenţă având deosebita calitate de a se descărca rapid în timpul rulajului de bucăţile mari de noroi care se aduna pe roţi şi care de cele mai multe ori îţi îngreunează rularea aproape până de refuz.

anvelope fat bike de vara 04

Anvelopele au o greutate de 1395 gr şi preţul de 130 euro.

În general anvelopele pentru uz general, care nu sunt exclusiv pentru zăpadă, pot avea un balonaj mai mic, pot fi cât mai uşoare şi cu un profil mai des, nu foarte agresiv (exceptând pe cele pentru noroi), iar prin construcţie să fie cu rezistenţă scăzută la rulare.

Mai pot exemplifica şi alte câteva variante bune pe care nu le-am testat, dar am citit numai de bine, cum ar fi :

  • Maxxis Mammoth 26×4
  • Specialized Fast Trak 26×4
  • Kenda Juggernaurt Sport (doar 35 euro, raport calitate/preţ foarte bun)

Acestea pot fi achiziţionate deocamdată, din păcate, doar din magazinele online din străinătate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =