Graphene – În curând vom avea echipament cu circuite electronice integrate

0

Lansat în 2004, acest „material minune” sintetic este cel mai rezistent de pe planetă. Graphen-ul are proprietăți fantastice fiind în același timp și incredibil de subțire, doar un atom lățime. Cu Graphenul, noi am intrat în contact în 2016, cu ocazia testării anvelopelor Vittoria Corsa și Mezcal. Astăzi Graphenul a ajuns departe, folosit fiind în tot felul de domenii. În același timp însă nu-l vedem răspândit peste tot, motivul fiind prețul încă destul de mare pentru producție.

Se pare însă că viitorul grafenului va sta în special în integrarea sa în haine, pentru a obține echipament „smart”. Imaginați-vă doar senzorul de puls inclus în tricoul de ciclism sub forma unor circuite integrate extrem de subțiri și robuste, rezistente la frecare, soare, ploaie, transpirație și nenumărate spălări. Există însă și senzori pentru măsurarea nivelului acidului lactic care determină crampele. Și acesta ar putea fi integrat.

Se pare că pentru 2019 sunt anunțate primele haine „smart”, care vor putea inclusiv să comunice între ele. Astfel de echipament va putea fi produs relativ ușor întrucât grafenul este ușor de printat pe țesătura hainei. Grafenul va fi ideal de folosit și mulțumită proprietăților sale conductoare de electricitate excelente.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentModificări aduse căștilor Nutcase pentru 2019
Articolul următorTest – anvelope de buget CST Traction, Dolphin și Ouster
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ