Acum citesti
Idei pentru cadouri de Crăciun – Calendar cu componente de bicicletă

Fotograful Robert Jones din SUA a făcut fotografii la componente clasice şi moderne de bicicletă de peste 20 de ani. Două din proiectele sale se referă exclusiv la angrenaje pedaliere şi schimbătoare spate. Fiecare serie a documentat frumuseţea şi simplitatea acestor piese importante pentru o bicicletă. Fotografiile cuprind produse din 1950 până în prezent.

Robert-D-Jones-Photography_All-Rights-Reserved_Suntour-Superbe

În privinţa calendarului cu angrenaje imaginile pornesc de la japonezul Suntour Superbe cu foi drillium şi se încheie cu britanicul RS-3 triplu pentru munte din anii ’90.

Robert-D-Jones-Photography_All-Rights-Reserved_Middleburn-RS-3

Mai departe vei găsi alte angrenaje din aluminiu forjat la care se adaugă modele de la Campagnolo, FSA, Mavic, Shimano şi Syncros. În doar 12 pagini vei găsi angrenaje de la şosea la mtb şi bmx.

Robert-D-Jones-Photography_All-Rights-Reserved_2016-Calendar

Calendarul rezervat schimbătoarelor spate începe cu Huret Svelto din 1963 din oţel şi “creşte” până la modelul aniversar Super Record din carbon de la Campagnolo lansat cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Printre pagini vei mai găsi şi alte modele de la Campagnolo, Rino, Shimano, SRAM şi Suntour. Este plăcut să priveşti aceste piese însă şi mai frumos este să observi că schimbătoarele nu sunt noi.

Calendarul schimbătoarelor are format pătrat cu latura de 21,5 cm în timp ce calendarul angrenajelor este un dreptunghi de 21,6 pe 28 cm. Ambele scot în evidenţă calităţile pieselor ca obiecte de artă şi cuprind notiţe şi descrieri suplimentare de importanţă istorică. Calendarele include chiar şi date ale curselor importante de ciclism din lume.

Robert-D-Jones-Photography_All-Rights-Reserved_2016-Calendar 2

Preţul este de 20$ si se livrează în toată lumea. Pentru a-l putea comanda şi afla cât costă livrarea în România trebuie să iei legătura direct cu fotograful. Informaţii de contact găseşti aici.

Foto: Robert D. Jones Photography. Toate drepturile rezervate

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + one =