În Braşov pe Tâmpa este prea mult turism. Bicicliştii nu mai au voie

2

Săptămâna trecută am aflat că prea mult turism strică. Agenția Metropolitană Brașov, custodele ariei protejate Muntele Tâmpa, a declarat că numărul de turişti care urcă pe muntele Tâmpa este prea mare aşadar bicicliştii nu vor mai avea voie să urce potrivit reprezentantului AMB, Dorina Mihai. „În calitate de custode, interesul AMB este de a combina conservarea biodiversității cu promovarea acestei arii protejate. Având în vedere că Tâmpa este, practic, în oraș, deja numărul de vizitatori este mult prea mare, numai cu telecabina anul acesta au urcat pe Tâmpa 110.000 de persoane. Dacă mai merg și bicicliștii, ar putea apărea probleme”, a declarat Dorina Mihai.

3-trasee-de-bicicleta-in-Brasov-2Adevărul este că în special când este vorba de o arie restrânsă accesul trebuie controlat altfel pot avea loc nu doar accidente ci şi deteriorarea elementelor naturale. Întrucât traseele de pe Tâmpa sunt destinate exclusiv turismului pedestru, cicloturismul ar trebui să dispună de propriile trasee special adaptate mersului pe bicicletă. Din păcate AMB a renunțat la amenajarea unor trasee de bicicletă care să ajungă până în vârful masivului acestea urmând să existe doar la baza muntelui.

Sursa info bizbrasov.ro
Sursa foto proalpin.ro

2 COMENTARII

  1. Ce investitii iti trebuie pe munte? protejezi natura sau o distrugi? In America au interzis ciclismul montan pe multe trasee si foarte bine au facut! Priviti ce lasa-ti in urma voastra mai ales pe vreme ploioasa..parca au trecut tractoarele .. Nu stiti sa conservati si sa protejati natura.. doar s-o distrugeti, sunteti de un egoism si un hedonism social fara margini… Ce legatura are motorizatul si mecanizatul cu muntele? Sau ce? bicicleta vine din natura?Sper sa se interzica peste tot in zona alpina astfel de activitati, sunt destule trasee si la baza muntilor .. aveti unde…

LĂSAȚI UN MESAJ