Acum citesti
Kona a prezentat noile Jake the Snake, Major Jake și Super Jake

Fix la timp pentru noul sezon de ciclocros Kona a anunțat noile modele Jake pentru 2018! Jake a fost mereu un model de ciclocros foarte apreciat și folosit în România, dar acum aceste biciclete au devenit extrem de specializate, nemaifiind atât de polivalente de la apariția modelelor gravel care îndeplinesc acum acest rol.

Vor exista trei modele din care primele două vor avea un cadru reproiectat din carbon, cu o geometrie reproiectată. Acesta va fi mai ușor, mai rigid și va avea o manevrabilitate mai bună. Astfel, joncțiunea între toptube și downtube fac bicicleta cu 10% mai rigidă, dar avem o creștere de 10% și în amortizarea vibrațiilor alături de o scădere de 10% în greutate, cu doar 1050 g în mărimea 56 echipat și vopsit! Se adaugă furca completă din carbon cu o greutate de 450 g.

Cadrul are însă și secretele lui: toate cablurile sunt rutate intern prin trei intrări pe headtube, fiecare capac ținând cablul sub presiune pentru a evita zgomotele. Ușa de acces de sub monoblocul PF86 dă acces la 4 ghidaje de cablu, având pregătirea făcută și pentru tija de șa dropper. Din păcate tija dropper funcționează fără modificări doar cu transmisie 1x deoarece cadrul are intrări doar pentru 3 cabluri!

Frânele sunt bineînțeles cu prindere de etrier flat mount, ca toate modelele de top din ultima vreme. Discurile folosite sunt de 160 mm dar se pot instala și de 140 mm. Cadrul are prinderi pentru aripi și două bidoane. Butucii trec la ax thru de 100×12 mm în față și 142×12 mm în spate. Axurile folosite sunt modele proprii Kona, asemănătoare ca funcționare cu DT Swoss RWS. Urechea de schimbător are o formă nouă ce e regăsită acum pe toate modelele cu ax thru în spate.

Cadrul din carbon are monobloc PF86 și prindere demontabilă pentru deraiorul față. Există spațiu pentru anvelope 700x40c sau 700x35c cu aripi montate.

Super Jake e gata de competiție la prețul de 3.999 USD, cu echipare SRAM Force 1x cu foaie de 40t și casetă de pinioane 11-32. Roțile Clement Ushuaia sunt tubeless ready. Este disponibil și cadru cu furca separat la 1.899 USD.

Major Jake are același cadru dar altă echipare, la prețul de 2.999 USD. Transmisia 2×11 este Shimano 105, frânele sunt hidraulice RT64 iar jantele WTB i19 Asym sunt tubeless ready și vin echipate cu anvelope tubeless Clement MXP.

Singurul model din aluminiu este Jake the Snake. Și acesta are un cadru nou cu mici rafinamente cum ar fi rutarea internă a cablurilor schimbătoarelor.

De asemenea, avem ax thru la ambele roți. Cadrul e astfel proiectat încât să poată fi montat atât portbagajul spate cât și un set de aripi. Bicicleta folosește deraior față clamp-on montat pe cadru, cu cablul ieșind din zona joncțiunii monoblocului cu downtube-ul. Monoblocul este însă de tip filetat.

Ghidonul nou Kona Road (Road Light pentru modelele din carbon) are capetele îndoite spre exterior (flare), lucru foarte bun pe traseele tehnice.

Jake the Snake e echipat cu transmisie Shimano Tiagra 2×10 cu frâne hidraulice și cu jante WTB STP i19 tubeless, dar anvelopele standard nu sunt tubeless ready. Prețul este de 1799 USD.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 9 =