Acum citesti
Medalii la lumina farurilor obținute de DHS Tibiscus

În weekend-ul trecut, sportivii de la DHS Tibiscus au luat parte la competiţiile de mountain bike organizate în ţară, cea mai „extremă” dintre ele fiind participarea la ultima etapă a campionatului „Clujul Pedalează” (link), desfăşurată sub lumina lunii şi în bătaia farurilor bicicletei, fiind vorba de o etapă de noapte.

În Parcul Colina de la marginea Clujului s-a desfăşurat sâmbătă, 3 noiembrie, ultima etapă, cea de-a 6-a a campionatului de mountain bike pentru amatori Clujul Pedalează. Un clasic concurs de cross-country s-a transformat într-unul cu o atmosferă de basm, dată fiind ora de începere 18:00 şi organizarea. Cei care au pus la cale concursul au amplasat lumânări la start, faruri şi stopuri cât mai puternice pe biciclete, lumini colorate la arcada de finish și semafoare pentru numărul de ture şi tot aşa. Aproape 150 de ciclişti de toate vârstele – de la copii cu suzetă până la „înţelepţi” cu mii de kilometri în pedale – au concurat pentru un rezultat cât mai bun atât în clasamentul etapei cât şi în cel general, în clasamentul ediţiei 2012 a campionatului. Printre sportivii care au înfruntat întunericul şi atmosfera rece a serii s-au aflat şi cinci sportivi ai DHS Tibiscus Team, care au reuşit să ocupe integral podiumul categoriei Feminin Expert Open, care reuneşte sportivi din întreaga ţară cu clasări între primii 10 la concursuri de profil. Astfel, Ramona Covaciu a obținut locul I, Timea Zaban a urmat-o și Anita Kovacs a completat podiumul. Cu aceste rezultate, sportivele din Arad au obţinut punctele care le-au permis clasarea pe podium şi în clasamentul general al ediţiei 2012 a concursului. Ramona Covaciu a fost cea care și-a adjudecat tilul de campioană în 2012, iar cele două colege ale ei, Timea Zaban și Anita Kovacs, au ocupat aceleași poziții ca și în clasamentul de etapă.

Mergând mai la sud, cicliştilor din ţară li s-a pregătit duminică, 4 noiembrie, o competiţie de mountain bike care i-a purtat pe trasee incredibile prin Parcul Trivale din Piteşti. Într-un concurs mai solicitant de cross-country, sportivii au avut de parcurs nu o distanţă fixă în cel mai scurt timp, ci au avut de alergat cât mai multe ture într-un interval de 90 sau de 140 de minute. La Argeș Autumn Race au participat circa 200 de ciclişti din întreaga ţară, unii invitaţi de către organizatori mulțumită performanțelor lor, alţii înscrişi pentru că doresc să facă sport. Sportivii de la DHS Tibiscus au reuşit să obţină două locuri pe podium, prin Marius Ionaşcu, locul I la 140 minute, şi Daniel Balaure, locul II la proba de 90 minute.

Calendarul competiţional al Clubului Tibiscus pe anul 2012 nu s-a încheiat încă, cicliştii având prevăzute încă două concursuri: unul de contratimp la Zalău pe 11 noiembrie şi unul pe zăpadă, la Cluj, în 15 decembrie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 2 =