Acum citesti
MindRider – casca de bicicletă care-ţi citeşte gândurile

Cu siguranţă nu eşti singurul sau singura ciclistă urbană care îşi doreşte să pedaleze doar pe drumuri sigure şi fără stres. Însă dacă nu ai mai pedalat prin zonele respective nu ai de unde să ştii în avans cum va fi pe acolo. Dacă este aglomerat sau dacă şoferii circulă periculos.

Acesta a fost şi motivul pentru care o echipa de la MIT, Cambridge, a creat casca de bicicletă MindRider care îţi citeşte gândurile.

casca bicicleta mindrider stockpiledesigns.com

Tehnologia nu este nouă. Este vorba de EEG (electroencefalogramă). Prin nişte senzori amplasaţi pe cască sistemul citeşte semnalele electrice trimise de creier pe scalpul capului tău. În acest fel un program special înţelege când eşti mai relaxat şi când eşti mai stresat sau concentrat, lucru care se reflectă şi în traficul prin care treci.

casca bicicleta mindrider 04

Toate aceste informaţii sunt trimise în timp real spre telefonul smart pe care rulează aplicaţia speciala MindRider. Aceasta creează o hartă pe care poţi vizualiza care sunt cele mai bune şi liniştite străzi pe care poţi merge pe bicicletă.

casca bicicleta mindrider 03

Din păcate casca nu a prins viaţă întrucât campania de pe Kickstarter nu a avut succes. Dacă treburile ar fi mers bine ai fi putut să-ţi cumperi o astfel de cască la preţul promoţional de doar 190$.

casca bicicleta mindrider 05

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − sixteen =