Acum citesti
Noutăţi de la THM: angrenaje Boost, furcă de şosea pentru disc şi… un Penny Farthing

THM este o companie cunoscută în special pentru angrenajele lor foarte uşoare Clavicula. Ei sunt specialişti în materiale compozite. Anul acesta, au venit cu câteva noutăţi mai mult sau mai puţin utile, dar impresionante.

THM_Concept-1865_BASF_prototype-project-carbon-penny-farthing-e-bike_complete-600x450Împreună cu specialiştii în mase plastice de la BASF, ei au creat Concept 1865, cea mai avansată tehnologic bicicletă clasică, un Penny Farthing din carbon cu asistenţă electrică!!! Roata din spate a bicicletei este folosită din materialul BASF Ultramid şi găzduieşte un motor electric, roata faţă fiind din carbon, construită integral de THM. Cadrul şi furca au încorporate sisteme de iluminat cu LED iar şaua are în interior bateriile, dar şi un spaţiu de depozitare pentru bagaje. Anvelopele sunt tot din materiale de la BASF, folosind o spumă poliuretanică expandată, Infinergy, pentru absorbţia şocurilor şi un profil din Elastollan. Deşi nu pare utilizabilă, se pare că este. THM a produs practic cadrul, furca şi roata din faţă. Se pare că există doar două bucăţi produse, costul fiecăreia fiind de peste 50.000 Euro, deci nu sunt şanse prea mari să vedem aşa ceva pe stradă prea repede.

THM_Clavicula-M3_carbon-mountain-bike-crankset_direct-mount-30T-narrow-wide-chainring_completeÎn lumea lucrurilor utile, THM a adus modificări angrenajului lor modular Clavicula M3 MTB. Astfel, ei au introdus opţiuni pentru o singură foaie şi adaptări pentru linia lanţului de la butucii Boost. Angrenajul de bază costă 740 euro şi are doar 397 g, putând fi împerecheat cu şapte tipuri diferite de spider, unul dintre ele fiind chiar o foaie de 30T narrow-wide care îl îngreunează cu doar 55 g. Nu s-a anunţat preţul pentru acesta.

La angrenajul THM se pot ataşa mai multe tipuri de spider: 104BCD triplu (42 g), SRAM 120BCD dublu (48 g), standard 104BCD dublu (39g), 104 Boost single (37g) şi XX1 în versiune Boost (29g) şi standard (30g). Fiecare costă câte 110 Euro şi se integrează perfect inclusiv ca design cu angrenajul.

THM_Scapula-Orbis_prototype-road-disc-fork_12mm-thru-axle_flat-mount-dsic-brakeDe asemenea, au mai prezentat o furcă de şosea pentru disc, aceasta fiind gata de producţie dar foarte probabil va ieşi pe piaţă deodată cu cursiera all-road de la AX Lightness. Ambele companii au prezentat perechi de cadre AX şi furci THM. Greutatea furcii de carbon Scapula Orbis este de 285 g şi are gâtul tapered, lung de 200 mm. Este proiectată să ofere o rigiditate laterală de excepţie şi un sistem de montare pentru etrier flat-mount pentru 140 mm. Axul se pare că va fi de tipul thru de 12 mm. Din imagini pare să accepte anvelope de maxim 28c. Furca va fi disponibilă pentru vânzare în vara lui 2016 la un preţ de 940 Euro.

informaţii preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × five =