Acum citesti
O nouă provocare pentru ciclişti – TransSemenicul

Recent în România a fost inaugurată o nouă şosea alpină care promite să ofere, nu doar şoferilor ci şi cicliştilor, senzaţii tari. Alături de Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău noul drum care leagă Reşiţa de Slatina-Timiş urmează a deveni o destinaţie demnă de luat în seamă pentru toţi bicicliştii. Dacă până acum acest drum era o adevărată provocare pentru mtb-işti datorită drumului forestier lăsat în paragină de peste 60 de ani – potrivit Expressului de Banat, acum el a devenit perfect pentru cursiere.

Sursa - expressdebanat.ro
Sursa – expressdebanat.ro

Având o lungime de aproape 60 km şi o diferenţă de nivel de peste 2.000 m (potrivit Google Earth) noua şosea alpină denumită TransSemenic scurtează semnificativ drumul spre Reşiţa pentru cei care vin din estul ţării. Practic autorităţile au reabilitat drumul judeţean DJ582 care trece prin pitoreştile regiuni Gărâna, Văliug şi Trei Ape însă asfaltul este acum ca în palmă promiţând să devină o adevărată provocare în special pentru cicliştii de şosea. Altitudinea maximă este de 988 m (la kilometrul 32 dinspre Reşiţa) drumul oferind o rampă maximă de 22,5 % (potrivit Google Earth).

Sursa - Google Earth
Sursa – Google Earth

Transsemenic a fost inaugurat acum, în lunile de iarnă, aşadar va trebui să aşteptăm până la primăvară pentru a-l parcurge şi vedea dacă poate rivaliza cu consacratele Transalpina şi Transfăgărăşan. Cu siguranţă nu din punct de vedere al efortului fizic însă peisajul oferit este posibil să rivalizeze.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =