Acum citesti
Proiect de 70.000 de euro pentru promovarea bicicletei în Sibiu

Joia trecută a avut loc lansarea proiectului “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, un proiect ambițios care privește mai multe laturi ale promovării mersului pe bicicletă în Sibiu. Scopul principal declarat de către coordonatorii inițiativei este de a combate schimbările climatice și de a îmbunătăți calitatea vieții, iar aceste două deziderate se vor atinge printr-o mai multe programe.

piste_sibiu

Astfel, o primă activitate pe care o va iniţia asociaţia este de a oferi oamenilor cursuri educative, în ceea ce priveşte mersul cu bicicleta. “Pentru că, la ora actuală în Sibiu, nu există activităţi de şcolarizare pentru mersul cu bicicleta, propunem organizarea unor cursuri educative, ce vor fi organizate prin intermediul campaniei «Biciclist în trafic»”, susţin iniţiatorii proiectului. Următoarea activitate a proiectului face referire la  stabilirea unui grup de lucru, la nivelul autorităţilor locale, pentru promovarea mersului pe bicicletă şi respectarea bicicliştilor în trafic. O nouă preocupare va fi îndreptată spre organizarea de workshop-uri în cadrul unor companii din Sibiu, cu scopul de a mobiliza cât mai multă lume să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare alternativ. Şi, în final, ultima campanie va cuprinde acţiuni stradale, cu obiectivul de a informa şoferii cu privire la drepturile bicicliştilor. “Urmărim ca, în urma desfășurării campaniei, cât mai mulţi sibieni să conştientizeze riscurile pe care le reprezintă necunoaşterea regulilor de circulaţie”, au mai precizat reprezentanții asociației.

Proiectul “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete” va aborda o varietate de probleme ale bicicliştilor sibieni, precum: educaţia deficitară a elevilor în ceea ce priveşte regulile rutiere, nivelul ridicat de noxe produse de autovehicule care afectează sănătatea bicicliştilor, lipsa transparenţei la nivelul autorităţilor locale, reguli de circulaţie neclare pentru biciclişti, lipsa de respect din partea şoferilor, infrastructura urbană insuficientă pentru biciclişti şi, nu în ultimul rând, problematica legată de lipsa unor trasee de cicloturism în afara oraşului.

Sursa: Turnul Sfatului

Vezi Comentariu (1)
  • Sincer sa fiu eu sunt si sofer si biciclist in Sibiu. Este unul din putinele orase in care exista un minimum de respect si infrastructura pentru biciclisti. Orasul meu natal nu are nici 10 metri de pista de biciclete. Vina este de ambele parti in conflictele dintre soferi si biciclisti cu trecutul pe culoarea rosie a semaforului, traversarea pe al trecerea de pietoni pe bicicleta. Neacordarea acelui metru jumate acolo unde pista nu este marcata… Si multe altele. Eu unul prefer sa merg in afara orasului si cat se poate prin padure, aer curat, traseu care te obliga sa te concentrezi la ceea ce faci ca altfel te duci in cap, dar si acolo ne confruntam cu o problema, eu cel putin am patit-o de doua ori pe traseul Emil Cioran de a ma intalni cu caini de la stane si am pedalat de nu am stiut de mine. Nu-i tocmai vesela situatia. In concluzie avem nevoie de un pic mai multa organizare. Oricum la Sibiu inca se circula bine din punctul meu de vedere. Va doresc numai bine!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − three =