Acum citesti
Revolve pliază roțile nu bicicleta

În lucru de trei ani, firma Revolve din Germania, a prezentat o roată de 26” pliabilă. Având la bază ideea că bicicletele mici pliabile au multe compromisuri când vine vorba de performanță, roata Revolve se pliază ea în loc să pliezi cadrul bicicletei.

Roata Revolve nu a fost gândită să fie folosită doar la biciclete. Acest nou tip de roată poate oferi versatilitate în cadrul multor aplicații. Pentru moment există doar această roată, însă compania are de gând să dezvolte un concept propriu pentru o bicicletă complet pliabilă, având la bază roata Revolve.

Plierea roții Revolve funcționează prin împărțirea ei în șase segmente prinse între ele cu balamale. Apoi, acele segmente sunt fixate cu ajutorul unei traverse rigide. Fixarea finală se face magnetic. Pliată, roata ajunge la 40% din mărimea inițială. Diametru este de 27 cm cu o adâncime de 47 cm.

În acest stadiu, roata Revolve este construită din aluminiu, însă pe viitor se are în vedere carbonul pentru a obține o greutate semnificativ mai mică. Un alt beneficiu al roții Revolve este că rulează pe cauciucuri rigide, fără aer. Deci nu se vor mai face pene.

Pentru moment prototipul Revolve este mai mult o demonstrație genială de design decât o soluție viabilă comercială. Însă compania este clar inovativă și ne transmite că nu va mai dura mult până când produsul va fi disponibil la vânzare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × one =