Sistemul de monitorizare MetroCount instalat pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei

0

Asociația Adevărații Veloprieteni a instalat pe pista de biciclete de pe Calea Victoriei din București, un sistem de monitorizare a traficului velo. Sistemul se numește MetroCount și poate masura viteza bicicletei, numărul de bicicliști care folosesc pista, sensul de deplasare și distanța dintre roțile bicicletei. Sistemul este solid și rezistă inclusiv la greutatea mașinilor dacă se întâmplă să treacă peste.

foto @AdevaratiiVeloprieteniRomania

“Astăzi (8 iunie) am reușit să montăm un sistem MetroCount pe Calea Victoriei. Un dispozitiv ce numără bicicliștii ce trec pe pista din zonă. Dispozitivul este non-invaziv și nu afectează în nici un fel calea de rulare. Astfel vom afla cu exactitate câți bicicliști tranzitează zona respectivă. Mulțumim MetroCount pentru device, @frenchbakeryvictoriei134 pentru găzduire și Pegas pentru dispozitivul de securizare”.

foto @AdevaratiiVeloprieteniRomania

Sistemul este util pentru că astfel se va afla numărul real de bicicliști (nu estimat) care folosesc pista de biciclete. Informațiile vor fi utile în viitor pentru susținerea dezvoltării infrasctructurii velo din București.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRoad Grand Tour – Turul Bihorului, race report – 90 km @ 41 km/h
Articolul următorSoluție anti-pană de la Muc-Off: No Puncture Hassle
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ